BÆREDYGTIGT, EVENTS

Festivalarmbånd: Fra produktion til recycling

Flere festivaler tilvælger i disse år at udvikle en bæredygtig profil. Nogle vælger helt kød fra, mens andre vælger en økologisk eller lokal profil, med øje for gode råvarer. Men en bæredygtig profil handler ikke bare om hvilke råvarer man serverer. Det handler også om elforbrug, affaldssortering og meget andet.

Hos Ikast Etiket sælger vi festivalarmbånd til mange små og store festivaler i hele Europa. Her oplever vi i stigende grad, at festivalarmbåndet skal bakke op om den bæredygtige profil. Når du, på vegne af jeres festival, skal vælge bæredygtige festivalarmbånd, er det ikke bare armbåndets design, du skal have fokus på. Men derimod tænke hele processen fra materialets oprindelse, forarbejdning, transport og ikke mindst recycling af armbåndene, når festivalen er slut.

 • Materialer
 • Produktionssted
 • Transport
 • Recycling

Materialer

Vi har efterhånden rigtigt mange forskellige bæredygtige materialer i vores portefølje.

 • rPET Vi kan både fremstille vævede og trykte armbånd fremstillet af rPET. rPET er udvundet af fx brugte plastflasker. På denne måde giver vi et restprodukt et nyt liv. Det sparer mange ressourcer at at genanvende materialer i stedet for at producere ny polyester.
 • Økologisk bomuld er et naturligt materiale der er 100% nedbrydeligt. Bomuld kan genanvendes i ny tekstilproduktion. Dog kræver økologisk bomuld stadig en del vanding og optager store arealer.
 • Hør Hørplanten kræver ikke samme mængder vand eller gødning, som fx bomuld. Planten er meget hårdfør og et godt alternativ til bomuld. Ligesom bomuld er hør 100% nedbrydeligt.
 • Bambus vokser meget hurtigt og kræver ikke brug af pesticider eller kunstvanding.
 • Kork Fordelen ved kork er, at det er barken fra træet man bruger. Der er altså ingen fældede træer. Kork er 100% nedbrydeligt.
 • Nedbrydeligt papir Et anderledes og nyere produkt er vores keyhanger af 100% bionedbrydeligt papir. Keyhangeren trykkes med digitaltryk, så du har rig mulighed for at få et unikt design med mange detaljer på keyhangeren.

Når du køber armbånd har du også flere valgmuligheder i forhold til lukningen. Du kan fx vælge mellem:

 • Lukning af bambus og genanvendelig plast: Ulempen ved denne lukning er at den kan være svær at skille efter brug, så materialerne bliver genanvendt korrekt.
 • Metallukning – Hvis metalaffald bliver sorteret rigtigt er det nemt at genanvende metal – og metal kan som udgangspunkt genanvendes igen og igen.
 • Plastlukning fremstillet af genanvendt plast (rPET): Vi har et udvalg af easylocks, som vi kan fremstille i rPET.

Produktionssted og Transport

Hos Ikast Etiket har vi både produktion i Asien og Europa. Har I som festival særlige ønsker til produktionsstedet imødekommer vi gerne jeres ønske. En fordel ved at vælge en europæisk produktion er, at vejen fra produkt til bruger er kort. Ofte vil det færdige produkt kunne transporteres med tog eller lastbil – og udleder derfor væsentligt mindre Co2 sammenlignet med at transportere varer med fly fra Asien til Danmark.

Har I god tid, kan vi fragte jeres festivalarmbånd fra Asien til Danmark med søfragt. Det kræver god planlægning, men ligesom mange andre parameter

Find en samlet oversigt over bæredygtige festivalarmbånd og bæredygtige keyhangers.

Recycling

Hos Ikast Etiket tilbyder vi at tage dine armbånd retur, så vi kan sende armbåndene til genanvendelse hos Newretex. Newretex sorterer og genanvender tekstiler, der bliver til nye garner og metervarer. Hvis I ønsker at indsamle bruge festivalarmbånd, så sørg for at have beholdere og sakse ved udgangen, så det er nemt for jeres gæster at tage armbåndet af og aflevere det til genanvendelse, inden de forlader festivalpladsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.