FAQ, MÆRKATER TIL TØJ

Få adgang til din helt egen Label Fabrik med Label Factory

Labels, hangtags, vaskeanvisninger og størrelsesmærker er alt sammen tilbehør til dine kollektioner. Tilbehør der er med til at informere og oplyse dine kunder – og ikke mindst opbygge dit brand. Label Factory er for dig, der har en mindre produktion af tøj, tasker eller andre tekstiler. Uanset om du har din egen produktion, upcycler tekstiler eller har en mindre produktion i udlandet kan Label Factory være den helt rigtige løsning for dig. Det føles næsten som at have adgang til din egen fabrik, når du bruger Label Factory hos Ikast Etiket. Her kan du designe trykte labels, vævede labels, GOTS labels, hangtags og størrelsesmærker.

I dette blogpost kan du få inspiration til at designe dine egne labels igennem Label Factory. Vi gennemgår også de forskellige trin, du skal igennem for at designe dine labels på din helt egen label fabrik.

Vævede Labels

 1. FOLD: Her skal du tage stilling til, hvordan dine labels skal være foldet. Når du vælger fold, skal du overveje, hvor dine labels skal sidde i tøjet. Skal de altid sidde i en nakke eller bukselinning, kan du med fordel vælge “End fold (landscape)”, men skal dine labels sidde i en syning, bør du hellere vælge “Center fold”.
 2. STØRRELSE: Nu skal du vælge størrelsen på dine vævede labels. Du kan vælge mellem forskellige bredder og mere frit vælge længden på dine labels.
 3. UPLOAD DESIGN/LOGO: Nu kommer vi til det rigtigt sjove. I step 3 skal du uploade dit design til dine labels eller dit logo. Hvis du har valgt et label med to “sider”, kan du uploade to forskellige designs, eller vælge at bruge samme logo på begge sider. Det er vigtigt at du i dette step er opmærksom på, at dit logo/design ser korrekt ud.
 4. FARVER (TRÅD):
  I dette trin skal du vælge de farver, dine labels skal væves med.
  Warp: Du skal vælge sort eller hvid warp (kæde). Warp er de tråde, der sidder på væven og man kan sige at dine labels bliver vævet ovenpå trådene. Warp’ens farve vil derfor “skinne” igennem. Vælger du en sort warp vil hvide og lyse farver blive mere grålige. Som udgangspunkt er det bedst at vælge en hvid warp til lyse farver og sort til mørke farver. Det er svært at gengive farver fuldstændigt på en skærm, men du kan få en idé om, hvordan dit endelige resultat vil se ud, ved at skifte mellem hvid og sort warp i Label Factory.
  Farve på label: Du skal selvfølgelig også vælge de farver, du gerne vil væve dine labels med. Hvis dit logo/grafik har farver, vil programmet selv forsøge at matche farverne med de Pantone C farver vi har. Men du kan også ændre farverne til noget helt andet. Du skal huske at vælge det antal tråde/farver, der skal være i dine labels. Det bedste er at prøve sig lidt frem, hvis du er i tvivl. I dette step, kan du også krydse af i feltet “Double background colour”, for at få et label, der er mere mættet i farverne og kraftigere.
 5. Ultrasonic cut: Alle vævede labels bliver skåret med “Ultrasonic cutting”. Det sikrer, at dine labels ikke bliver flossede, men pæne og lige i kanten.
 6. ANTAL: Afslutningsvist vælger du det antal labels, du ønsker.

Læg dine labels i kurven, når du er tilfreds. Du kan altid gå et eller flere trin tilbage, hvis der er noget, du ønsker at ændre. Nu kan du designe hangtags eller andre labels. Eller gennemføre dit køb.

Vævede Labels med GOTS certificering

Har du med dit brand taget stilling til ønsket om en mere bæredygtig tekstilproduktion, vil vi helt klart anbefale dig at vælge Vævede labels med GOTS certificering. Denne type labels er modsat de almindelige vævede labels fremstillet i organisk bomuld og ikke polyester. En udfordring ved denne type labels er, at de har et grovere udtryk. De egner sig derfor ikke til alt for detaljerede og små designs. Men har du et logo med en bold font, så slå dig endelig løs. Når du vælger vævede labels med GOTS certificering har du heller ikke helt så mange farver, at vælge imellem. Men for de fleste af vores kunder er det mindre vigtigt, når bare materialet er godt. Når du skal designe denne type labels, kan du læse vores guide foroven, hvis du er i tvivl om noget. Der er dog lidt færre valgmuligheder i nogle af trinene.

Trykte Labels

De trykte labels kan være at foretrække fremfor de vævede labels, hvis prisen er afgørende. Samtidig kan et trykt label også være at værd at kigge på, hvis du har mange små detaljer eller et kompliceret design. Men for andre handler det mere om udtrykket, når de vælger labels. Her kan du blive lidt klogere på forskellene i Label Factory.

Organic Cotton:

Hvis du gerne vil have labels trykt på økologisk bomuld, skal du vælge “organic cotton”. Her kan du vælge mellem to forskellige typer: Selvedge (ægkant) eller Slit edges. Vælger du selvedge har dine labels en vævet ægkant, men de ender, hvor båndet bliver klippet over, kan trevle. Med slit edges er alle kanter blevet skåret, så de ikke kan trevle. Labels med selvedge er lidt kraftigere og blødere i kvaliteten sammenlignet med de labels der har slit edge, til gengæld er denne type lidt billigere. Strukturen i den organiske bomuld er ofte mere grov, især hvis du sammenligner med polyester labels.

Recycled polyester:

Som alternativ til trykte labels i organic cotton, kan du også vælge recycled polyster. Denne type har en blank overflade og selv en lille tekst er letlæselig på det blanke og fintvævede stof.

Rotary print eller digital print?

Rotary Print: Her kan vi trykke med op til 3 forskellige farver. Hvis du gerne vil have labels i organisk bomuld, kan du kun vælge denne type print.

Digital Print: Her er der ingen begrænsning på antallet af farver. Det er også muligt at trykke et design, hvor farverne fader sammen og blender ind i hinanden. Du kan vælge mellem rotary print og digital print, når du vælger recycled polyester satin.

Hangtags

Hangtags er uundværlige for de fleste, der sælger tøj. Uanset om du designer og producerer tøj eller fx tasker i små eller store mængder, får du med dine hangtags flere forskellige behov opfyldt, når du sætter hangtags på dine varer. I Label Factory kan du selv designe hangtags. Du har mange valgmuligheder og kan med tilbehør og forskellige udtryk designe dine hangtags, som du ønsker, så de bakker op om dit brand.

Hangtags med eller uden fold:

Unfolded: Et enkelt ark. Her kan vi printe på forsiden og på bagsiden.

Folded vertikalt (“bog” format): Her får du et hangtag, hvor du reelt kan designe fire forskellige sider.

Folded i toppen: Denne type hangtag har en fold foroven, og du har ligesom typen foroven fire sider, du kan designe på.

Papirtyper:

 • MC, 100% recycled, 350 gram: Machine coated papir har en blank overflade. Det giver et rigtigt flot resultat, når du printer på denne type papir.
 • Offset, 300 gram: Offset papir har en mere ru overflade og ikke den blanke finish, som du finder på MC-kvaliteten. Denne type kan du vælge både i hvid og offwhite.
 • Recycled black, 320 gram: Dette papir er lidt lettere end de hvide papirer.
 • Craft paper: Hvor man ikke nødvendigvis kan se på de andre papirtyper, at her er brugt recycled papir, er denne type papir næsten synonym med genbrug.

Gram angiver hvor meget papiret vejer pr. m². Almindeligt printerpapir er typisk 80 gram.

Huller og tilbehør:

Når du designer dine hangtags i vores Label Factory, kan du vælge mellem forskellige størrelser af huller. Derudover kan du tilkøbe forskellig monteringstilbehør, som fx snore, sikkerhedsnåle mm. Alt sammen tilbehør, der er med til at understrege dit brand.

Inlay:

Et inlay er typisk et ekstra ark, der er sammen med et hangtag. Sæt det fx foran, bagved eller “indeni” et foldet hangtag.

Du kan bruge et inlay for at fremhæve nogle særlige detaljer eller features ved et enkelt stykke tøj. Inlays er trykt på meget let papir eller i en transparent kvalitet, fra kun 80 gram (ligesom almindeligt printerpapir). Vi anbefaler ikke at du bestiller inlay alene som et hangtag, med mindre du gerne vil have et meget let udtryk.

Størrelsesmærker

Når du bestiller størrelsesmærker gennem Label Factory kan du vælge mellem vævede eller trykte. De vævede størrelsesmærker, kan du bestille både i sort og hvis, mens de trykte kun kommer i hvid. Lige netop størrelsesmærkerne, kan du kun bestille med tekst, der er defineret på forhånd. Men har du ønsker til andre størrelser, kan du se vores størrelsesmærker på lager eller sende en mail til os. Ved større antal, kan vi sagtens producere størrelsesmærker med din størrelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.