Borddækning bryllup
BORDPYNT, KREATIV

Det skal I huske: Borddækning bryllup

Der er meget at huske, når man skal holde bryllup. Uanset om det er en mindre uformel fest eller en stor fest med smoking og gallakjoler. Mange kommende brude får skudt i skoen, at de er bridezillas, men måske de bare er stressede over alle de detaljer, som de skal huske. Her får du en liste og nogle gode tips til borddækningen til din bryllupsfest.

Huskeliste til borddækning bryllup:

  • Stole: Hvis I skal holde bryllup i et forsamlingshus, kan du være næsten sikker på, at stolene er de “klassiske” plaststole med farvet betræk. Det er måske ikke lige den slags stole, du har drømt om til dit bryllup. Heldigvis kan du med lidt tyl eller hvidt stof sagtens opgradere de klassiske hal-stole til noget mere bryllupsvenligt. På billedet herunder kan du se, hvordan helt almindelige klapstole har fået et rigtigt fint udtryk. Du kan også leje hvidt betræk, som kan trækkes over stolene og efterfølgende pyntes med fx en flot sløjfe. Ifølge festmesteren bør der aldrig være mindre end 60 cm pr. gæst ved bordet. I stedet for traditionelle bordkort, kan I også sætte etiketter på stoleryggene. Det er let at lave smukke etiketter hos Ikast Etiket, som er nemme at klistre på et stykke pap eller papir.
  • Borde og duge: Skal I holde bryllup et sted med flotte bjælkeborde, kan I lade bordene stå råt, men er bordene mindre charmerende vil det ofte være nødvendigt med duge – og med smukke hvide duge til et bryllup går du ikke galt i byen. En hvid flade giver et godt udgangspunkt for at pynte og dække op med smukke tallerkner og blomster. Men vær opmærksom på, at dugene gerne må være i en “knækket hvid”, hvis brudekjolen også er det.
  • Blomster og pynt: Man kan næsten ikke sige bryllupsfest uden at sige blomster. Langt de fleste brude har en brudebuket, og blomster hører sig til en bryllupsfest, i næsten samme grad, som der skal være to mennesker i et brudepar. Skal I selv dække borde til jeres fest, kan I overveje at bruge tørrede blomster i dekorationerne. Med tørrede blomster kan I forberede pynten i god tid forinden, uden at blomsterpynten bliver grim at se på. Tørrede blomster har været “in” i nogle år, og der er intet, der tyder på, at det forsvinder fra bordene foreløbig.
  • Bordkort + bordplan: I kan med fordel også sætte bordnumre på bordene, så det er lettere for den enkelte gæst at finde sin plads. Husk at printe bordplaner ud og hæng dem op flere steder, så gæsterne let kan finde deres pladser ved bordene. I stedet for traditionelle bordkort er det ret fint med noget gæsterne kan tage med sig og bruge efter brylluppet, fx nøgleringe med navn eller små pastilæsker. Udenpå pastilæskerne kan I sætte klistermærker med gæstens navn.
  • Service: Når I skal vælge service er der mange muligheder.
    Blandede genbrugsfund: Det kan være ret charmerende at finde en masse forskellige tallerkner, kopper og glas i genbrug. Der kan fx være en rød tråd i form af blomster, guldkant, blå (eller en anden farve). I kan også køre det helt enkelt og leje helt almindeligt service hos det lokale udlejningsfirma. Andre går all in og lejer de smukkeste stel fra Royal Copenhagen. Hvad I vælger er helt op til jer – og selvom I vælger det helt enkle er der stadig rig mulighed for at pynte flot op med blomster og andet pynt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.