ETIKETTER, FAQ

Dekorative og praktiske plantepinde

Planter er en vidunderlig måde at bringe liv og farve ind i dit hjem eller have. Med plantepinde kan du holde styr på dine planter, men plantepindene kan også være dekorative og sætte prikken over i’et i den samlede indretning.

Plantepinde kan være både dekorative og praktiske. Det er praktisk, når man altid ved præcis hvilken plante, der står i en urtepotte eller i haven. Planteskilte der står i en plante, når man køber planten er sjældent særligt æstetiske og man får hurtigt lyst til at fjerne dem fra planten. Heldigvis er det ikke særlig svært at lave plantepinde, som også er pæne.

Plantepinde der kan holde til jord og vand

Du kan købe ispinde i de fleste hobbybutikker. Ispindene er gode at have stående i jorden og kan også sagtens holde sig pæne over længere tid. For at få ensartede og dekorative plantepinde har vi valgt at sætte etiketter på ispindene. De etiketter vi har valgt at sætte på ispindene er Ikast Etikets højkvalitets vinylklistermærker. Denne type af klistermærker tåler både vanding og sollys. Fordelen ved at vælge klistermærker fremfor at skrive med en tus eller kuglepen er, at tussen hurtigt kan trække ud i træet og så er teksten svær at læse.

Lær plantenavne med etiketter

Øver du dig i planternes navne (måske endda de latinske navne), kan du med fordel lave etiketter til at sætte på dine plantepinde. Du kan lave etiketterne i mange farver og det er oplagt at give etiketterne farvekoder, hvis planterne er af særlige “familier” eller sorter. Har du et barn, der gerne vil lære hvad forskellige planter hedder, er det i den grad også oplagt at bruge etiketter og plantepinde som læringsmetode.

Der er ingen grund til kun at lave etiketter til dine planter i “naturfarver”. Vælg de farver, som du godt kan lide og som passer til din indretning i dit hjem.

Brug plantepinde når du forspirer

Du kan også sagtens bruge de fine plantepinde, når du forspirer. Her er det særligt vigtigt at holde styr på, hvilke spirer der er i “hullerne”. Når planterne er helt små, kan spirer fra forskellige planter nemlig godt ligne hinanden, med mindre du er meget garvet. Når du skal plante de små spirer ud, ved du hvor meget plads spirerne har brug for og hvordan de skal passes. Du undgår også at få blandet forskellige planter i din køkkenhave.

Sæt plantelabels direkte på urtepotten

I stedet for plantepinde kan du også sætte labels direkte på urtepotten. En label, der er flot designet kan løfte den samlede indretning i dit hjem og skabe ensartethed i indretningen, hvis du designer dine labels, så de har et ensartet udtryk, men selvfølgelig med forskellige plantenavne. Plantelabels er også rigtigt gode på potter med fx friske krydderurter. Herunder ser du et eksempel på hvordan samme design går igen på de forskellige potter og skaber et ensartet udtryk.

Hvad er dit bedste tip til plantepinde? Del gerne dine ideer med os i kommentarfeltet, så vi kan inspirere hinanden. Og har du billeder, så send dem gerne eller tag os på instagram med #ikastetiket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.