Hjemmelavede & billige planteskilte
HAVEN, KREATIV

Hjemmelavede og billige planteskilte

Planteskilte eller -etiketter er afgørende for at holde styr på dine planter i haven eller indendørs. Ofte kan de købte planteskilte være dyre og måske passer de ikke altid til din stil eller dine behov. De færdigkøbte planteskilte er ofte også svære at personliggøre. Heldigvis kan du lave dine egne hjemmelavede planteskilte, så de bliver præcis som du gerne vil have dem.

Vi har samlet en masse forskellige ideer til planteskilte, som du selv kan lave derhjemme.

Mal på sten – og lav dine egne planteskilte

Ideen med at male på sten er virkelig fin og kreativ. Led efter sten, der har sjove former, som kan passe til det, du vil male på stenen. Det er bedst hvis stenens flade er forholdsvis glat. For at male på sten skal du vaske stenen godt af, inden du går i gang. Tegn gerne dit motiv op med en blyant inden du går i gang med malingen. Du kan male med akrylmaling eller akryltusser. Når stenen er malet kan du give den lak, for at malingen ikke går af igen. Poscatusser er meget populære, til at male på sten med.

Planteskilte på træpinde

Du har masser af muligheder for at lave flotte planteskilte på træpinde. Er du god til at tegne kan du gøre som på de to aftegning billederne. Ulempen ved at tegne direkte på pindene er, at det nemt kan blive falmet og grimt i det danske sommervejr. Er dine tegneegenskaber ikke så gode eller har du bare ikke tålmodigheden til det, kan du lave selvklæbende etiketter. Etiketterne holder til både regn, vanding og falmer heller ikke i solen. Når du designer etiketter kan du vælge farver, baggrunde, skrifttyper og masser af sjove ikoner.

Vil du gerne selv tegne dine motiver, kan du tegne på et stykke papir, tage et billede af din tegning og uploade tegningen online hos Ikast Etiket. Når du er færdig med at designe dine etiketter, betaler og bestiller du dem – og få dage efter bliver de leveret i din postkasse.

Planteskilte som klistermærker

Med klistermærker kan du lave planteskilte til mange forskellige former for anvendelse. På billederne kan du se tre forskellige anvendelsesmetoder. På det første billede er klistermærket brugt som et mærkat, for at vise hvor blomsterne er købt. På det næste fungerer klistermærket flot som dekoration på en urtepotte og oplyser samtidig om, hvad der er i potten. Det sidste billede illustrerer hvordan købte plantepinde får et meget flot og professionelt udtryk med klistermærker.

Plantepinde i keramik

Plantepindene i keramik er også virkelig fine og holdbare. De fine plantepinde kan du bruge år efter år. Sælger du dine plantepinde videre kan du sætte små gennemsigtige etiketter på pindene. Så kan køber eller en heldig modtager, se hvorfra pindene kommer.

Har du lavet dine egne planteskilte eller plantepinde? Du er meget velkommen til at dele dine ideer eller et link i kommentarfeltet herunder?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.