fine påskeglas til påskebordet - borddækning
KREATIV, PÅSKE

Borddækning påske

Påsken står for døren. Selvom påsken måske ikke er helt så stor som julen i Danmark, er der rigtig mange familier, der holder påskefrokoster og gerne vil gøre lidt ekstra ud af højtiden med pynt og et flot dækket bord.

Pynt bordet med påsketema

Nogle gange bliver påsken meget GUL, men der er masser af andre flotte pasteller og mere afdæmpede farver gør sig godt på påskebordet. Vælg gerne en dug i forårsfarver: hvid, råhvid, lysegrøn eller lysegul gør sig rigtigt fint på et forårsbord. Det samme med servietterne. Hvis du har en dug i en farve, så vælg evt. hvide servietter, for at holde borddækningen mere simpel.

Bordkort

Det er hyggeligt med bordkort. Med bordkort ved bordet kan man også placere familiens børn samlet, så bordet ikke bliver “amputeret”, hvis familiens yngste hurtigt forlader bordet igen.

Bordkort er også en hyggelig ting, som du kan lave sammen med dine børn. Små gækkebreve sat på et stykke papir er rigtig søde som bordkort. Det er også et fint lille kreaprojekt som dine børn kan lave. Skriv gæstens navn og måske et lille vers på det lille papirklip.

I kan også lave jeres egne påskeglas som på billedet. Påskeglassene fungerer her som bordkort og er samtidig fyldt med påskeæg.

Har du nogle gamle glas fra babymad, rødbeder eller lignende er det let at efterligne påskeglassene. I bestemmer selv om I vil male glassene eller hvordan I vil pynte dem. Her har vi klippet et stykke pap med effekt som et udklækket æg og lagt det ind i glasset. Men det er også ret fint at klippe en silhuet af en kylling eller hare. Når I efterfølgende lægger farverige påskeæg i glasset giver det et fint lille vindue ind til æggene. Uden på glassene har vi sat transparente etiketter med navn og fine kaninører. De helt små klistermærker med “Påsken 2023” er så fine at sætte på alt det påskepynt i laver i år, så man år efter år, kan huske, hvornår man lavede præcis det stykke påskepynt.

Lav din egen påskesnaps

En flot gul påskesnaps pynter også flot på bordet. Har du lavet din egen snaps, skal den selvfølgelig også have sin egen etiket. Design dine etiketter til påskesnapsen, så de passer til den øvrige borddækning.

Blomster og grene

Til et flot påskebord kommer du ikke udenom blomster eller grene. Påsken markerer ikke bare Jesus’ død og genopstandelse, men er også en højtid der knytter sig til forårets komme med alt hvad der hører sig til af grønne grene, forårsblomster og dyreunger. Vil du ikke have planter og blomster på bordet, så sæt dem i nærheden på en skænk eller hæng en troldegren op i loftet.

Fine grene du kan have indendørs:

  • Grene med gæslinger
  • Troldegren
  • Eucalyptus
  • Pil

Fine blomster til påskebordet:

  • Påskeliljer, vælg de mere blege, hvis du ikke er så vild med de helt gule
  • Hyacinter – fås i forskellige farver og er en meget fin forårsblomst
  • Pluk små buketter med krokus eller vintergækker og stil i små glas.

Hvem siger at en blomst skal være fra blomsterhandleren. Har du grønne fingre er det let at lave flotte blomsterhilsner som på billederne med dine egne etiketter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.