ARMBÅND, EVENTS, FAQ, SIKKERHED

Blå mandag: Sådan holder du en tryg og sikker fest for konfirmander på Blå mandag

Blå mandag er en festlig tradition i Danmark, hvor konfirmander får lov til at fejre deres konfirmation med en dag fuld af sjov og ballade. Dagen er et velfortjent pusterum efter forberedelser og en stor festdag. Men hvordan sikrer man, at festlighederne forbliver sikre og kontrollerede, så alle unge får en god dag? Her er nogle tips til at arrangere en tryg og sikker Blå mandag.

Planlægning og forberedelse

Start med at planlægge dagen i god tid. Vælg et sikkert sted, hvor aktiviteterne kan afholdes, og hvor voksne nemt kan overvåge festlighederne. Det er vigtigt at involvere forældrene i planlægningsprocessen, så de føler sig trygge ved arrangementet. Overvej at have frivillige voksne til stede, fx forældre eller lærere.

Brug af armbånd til adgangskontrol

Et effektivt værktøj til at opretholde sikkerheden på en Blå Mandag fest er brug af armbånd til adgangskontrol. Disse armbånd fungerer ikke kun som en billet til festen, men også som en måde at sikre, at kun inviterede gæster deltager. Armbåndene kan være farvekodede for at indikere forskellige adgangsniveauer eller for at skelne mellem konfirmander og voksne hjælpere.

Sådan fungerer armbåndene

Ved indgangen får hver gæst et kontrolarmbånd, som tjekkes af de ansvarlige voksne. Armbåndene er typisk lavet af holdbart materiale som stof eller tyvek og er designet til ikke at kunne tages af og på. Dette minimerer risikoen for, at uvedkommende kan få adgang til festen ved at genbruge et armbånd.

Fordele ved at bruge armbånd

Armbåndene hjælper med at:

  • Forhindre uautoriseret adgang: Kun de med gyldigt armbånd får adgang til festområdet.
  • Let identifikation: Forældre og andre voksne kan hurtigt identificere gæster og deres tilhørsforhold baseret på armbåndets farve og markeringer.
  • Sikkerhed for konfirmanderne: Forældre og arrangører kan føle sig mere sikre ved at vide, at festdeltagerne er verificerede og godkendte.

Bestil let og billigt papirarmbånd/tyvekarmbånd hos Ikast Etiket

Hos Ikast Etiket er det let at designe og bestille papirarmbånd til jeres blå mandag. Gå ind på ikastetiket.dk/papirarmbaand. Her vælger I farve og skriver tekst. I kan også vælge at uploade et logo.

Hvorfor hedder Blå mandag?

“Blå Mandag” er en tradition, der har sine rødder i middelalderens håndværkerlaug. Men i dag bruges “Blå Mandag” mest om den dag, hvor konfirmander holder fri fra skole efter deres konfirmation for at fejre med deres venner og klassekammerater, ofte med ture til forlystelsesparker eller lignende aktiviteter. Navnet er bevaret, selvom den oprindelige betydning og sammenhæng er blevet mere diffus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.