få organiseret dit tøj
ORGANISERING

Få organiseret dit tøj

En velorganiseret garderobe gør det nemmere at holde overblik dit tøj. Det hjælper dig til at få brugt alt tøjet i klædeskabet og ikke kun nogle få ting. Her får du seks hurtige tips til at få organiseret dit tøj.

1. Ryd ud

  • Tøj der ikke passer
  • Tøj du længere ikke får brugt – gamle favoritter der ikke længere bliver brugt skal ud
  • Fejlkøb

Giv det tøj, der er i god stand videre til genbrug eller sælg det selv. h&m har tøjindsamling, her kan du smide det tøj ud, der er i for dårlig stand til at sælge, så bliver tekstilerne genanvendt.

2. Reparér eller få tilpasset…

  • Bukser der er for lange
  • Nederdele/kjoler der er for lange/bare ikke har den rigtige længde til din stil
  • Jakker/bluser med for lange ærmer
  • Ødelagte lynlåse
  • Manglende knapper
  • Skift knapper ud, du ikke kan lide

Det kan være en bluse eller jakke, hvor ærmerne er for lange – én kjole, nederdel eller et par bukser der er for lange?

3. Sortér efter sæson

Noget tøj passer bedre i nogle sæsoner end andet. Man kan godt have en forestilling om at en bestemt sommerkjole skal bruges hele vinteren med en strik over, men måske er farverne og snittet alligevel noget, du foretrækker om sommeren? Bruger du kun dine lyse/hvide jeans om sommeren? Læg det tøj væk, der ikke bliver brugt lige nu. Når du fjerner det tøj, der ikke er i sæson, får du mere overblik over hvad du har i garderoben og det giver ro ikke at skulle forholde sig til ting, der alligevel ikke er aktuelle. Er du derimod vild med shorts over strømpebukser, så lad endelig shortsene ligge i skuffen.

4. Er du i tvivl?

Har du tøj, hvor du ikke helt kan beslutte dig for om det skal blive eller ud?

  • Læg det helt væk i en periode. Skriv i din kalender at du skal tage det frem igen om 3 måneder. Har det din interesse gemmer du det. Hvis ikke skal det videre,
  • Beslut dig for at bruge det mindst fire gange i løbet af den næste måned, hvis du ikke får det brugt skal det måske ud?
  • Tøj med affektionsværdi: brudekjolen, konfirmationskjolen. Det kan være helt fint at have tøj med affektionsværdi, men overvej hvor meget og om det tager plads fra din garderobe. I så fald kan du måske gemme det et andet sted?

5. Når børnene vokser ud af tøjet

Babyer og børn vokser ud af deres tøj. Nogle skifter en hel størrelse/garderobe ud af gangen, mens andre løbende tager det tøj fra, som børnene ikke længere kan passe. I en travl hverdag er det ikke altid nemt at huske hvilket tøj, der er blevet for småt. Ligesom du har en vasketøjskurv stående, kan du have en kasse stående til det tøj, I ikke længere bruger. Sæt et klistermærke uden på kassen, så det er tydeligt hvad indholdet i kassen er. Når kassen er fyldt kan du sortere tøjet. Sørg for, at det du gemmer til mindre søskende er i god stand, så det ikke ender med, at du opbevarer en masse tøj, som du alligevel kasserer, når næste barn kan passe det.

6. Hjælp dit barn med etiketter

Når dit barn bliver så stor at han/hun selv kan finde tøj, så hjælp dit barn på vej ved at sætte etiketter på/i skuffen/skabet, så det er nemt at se, hvad der ligger på hvilke hylder. Du kan designe etiketterne helt som du ønsker hos Ikast Etiket. Her er et eksempel på farverige klistermærker, der symboliserer sportstøj, maletøj, underbukser, strømper og bukser.


Du kan også sagtens lave enkle etiketter og klistermærker, som du kan bruge i de voksnes garderobe. Det kan være en fordel for at fastholde orden i garderoben. Det er ikke altid det er den samme der lægger tøj på plads, som også bruger det.

Mine to drenge har navn i tøjet, fordi de går i vuggestue og børnehave. Men jeg har opdaget en lille sidegevinst ved det. Det er meget nemmere for mig, at lægge tøjet på plads, når der tydeligt står navn i. Især i strømperne er det en kæmpe fordel. Jeg har brugt strygemærker indvendigt, og når strømperne er “parret”, er det tydeligt, hvilket par strømper, der tilhører hvilket barn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.