KREATIV, ORGANISERING

Opbevaring bad

Badeværelser fås i mange størrelser. Fra det lille københavner-badeværelse, hvor man tager bad over toilettet til ”balsale” med to håndvaske og masser af skabsplads og/eller skuffer.

Uanset størrelsen på dit badeværelse kan du have behov for opbevaring. Har du meget plads er det nemt at fylde skabene op, for der er jo plads nok. Derfor er det en god idé at tage et kig på hvordan man opbevarer sine ting på badeværelset. Så undgår du pludselig at miste overblikket. Der er ikke noget ved at have masser af den lækre shampoo stående i skabet, hvis den aldrig bliver brugt, fordi du ikke kan se den er inde bag i skabet.

Skabet under håndvasken

Du kender med garanti ”skabet under håndvasken”. Stedet hvor du opbevarer alt og intet, og som nemt kan blive lidt uoverskueligt, ikke mindst fordi der også skal være plads til rørene fra vasken. Men med et par gode opbevaringkasser og tydelig markering af indhold, kan skabet faktisk blive et rigtigt fint sted til opbevaring. Design dine egne klistermærker til at gøre din opbevaring på badeværelset endnu mere overskuelig.

Billede fra Pinterest;
https://www.pinterest.dk/pin/24136547996275700/

Navn på tandbørsterne

Nogle mennesker har det helt fint med at dele tandbørste med deres nærmeste. For andre er det et kæmpe NO GO og tandbørsten ryger direkte i skraldespanden, hvis andre bare overvejer at bruge den. Fungerer det ikke at købe tandbørster i forskellige farver, eller bruger i bambustandbørster, kan I sagtens bruge navnelapper eller små klistermærker på tandbørsterne.

Klistermærker med navn er også oplagte på eltandbørster, hvis det er lidt svært at se forskel på de små farvede ringe, der følger med. Brug også navnelapper på fx læbepomade, deodoranter eller andet som er personlige hygiejneprodukter.

Kend forskel på håndklæderne

Selvom man er i familie, vil de færreste bryde sig om at dele håndklæder. Har I personlige håndklæder kan navnebånd være en rigtig fin (og diskret) løsning til at kende forskel på håndklæderne. Især hvis du gerne vil have ens håndklæder på badeværelset. Navnebånd kan også bruges som strop på håndklæder.

Er det for omstændeligt med navn på håndklæderne kan I også have hver sin krog på badeværelset med navn på. Brug transparente klistermærker for et ensartet og enkelt udtryk.

Børnesikker opbevaring

Opbevarer du medicin på badeværelset? Har du børn i huset kan der være behov for at sikre, at børnene ikke har adgang til medicinen. Sæt det højt oppe, i skab med lås eller måske i beholdere som barnet ikke kan åbne. Små børn tror måske det er vitaminpiller eller slik, mens større børn ved en fejl kan tage det forkerte. Måske I kan have glæde af at sætte navnelapper på medicin, læbepomader og andet som er personligt.

Vær opmærksom på om din medicin kan tåle de temperaturskift, der ofte kan være på et badeværelse, ligesom der ofte er mere fugtigt end i husets andre rum.

Rengøringsmidler til badeværelset er ofte skrappe og du bør derfor sikre dig, at mindre børn ikke får fat i rengøringsmidlerne. Selvom der er børnesikring på beholderne kan der være rester af rengøringsmidler udenpå. Stil gerne rengøringsmidlerne højt og opbevar dem på en fast plads, så de er nemme at finde og sætte på plads efter brug.

Lav dine egne dispensere

For at give badeværelset et roligt udtryk kan du med fordel lave dine egne sæbedispensere. Du kan købe mange forskellige dispensere i glas eller plast. Køb nogle i samme serie, som du kan fylde håndsæbe, shampoo, håndsprit, ansigtsrens, balsam osv i. Det er nemt at lave dine egne flaskeetiketter eller klistermærker, som du kan sætte udenpå dispenserne, så du aldrig er i tvivl om hvad der er i flaskerne. Lav i samme omgang en lille ”serie” med rejseflasker med klistermærker, så du nemt kan tage dine yndlingsprodukter med på ferie.

Firmaet Purely Professional har gjort det muligt at genfylde flasker med shampoo og balsam for at spare på emballagen. Måske de er i dit nærområde eller noget tilsvarende.

Krog til hårtørreren

Mit eget bedste tip er at indrette badeværelset, så det du bruger ofte har en fast plads og er nemt at bruge. Jeg synes det er irriterende, hvis jeg skal finde min hårtørrer i skabet hver gang jeg skal bruge den. Derfor har den en fast plads i stikkontakten og en krog den kan hænge på, så den ikke ligger på gulvet eller vasken. Du kan følge samme princip for eltandbørsten eller barbermaskinen. Giv det en fast plads, hvor det er let at lade op, og ikke behøver blive flyttet rundt på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.