DIY, HÅNDARBEJDE, SYNING

Sådan laver du en scrunchie!

Hvordan laver man en scrunchie? Vil du gerne lave din egen udgave af de moderne hårelastikker – så find symaskine og stofrester frem. Silje Strand fra hverdagsinspirasjon.net har nemlig lavet en fin guide, som vi har fået lov at dele med dig.

Silje: Alt hvad du skal bruge er en saks, symaskine, tråd, elastik og gerne en sikkerhedsnål til at tråde elastikken med, og selvfølgelig et stykke stof.

Vil du lave scruncien ekstra fin? Så skal den selvfølgelig have et label. fx et made-by-mærke.

Sådan gør du – trin for trin

De fleste spørger efter størrelsen på stoffet. Det som er fedt er at stoffet ikke behøver at have en bestemt størrelse. Det er fint, hvis den er ca 30-40 cm lang, men bredden afhænger af, hvad du selv ønsker. Prøv at lægge stoffet dobbelt og tage cirka én cm væk. Den ene cm er nemlig sømrummet. Så kan du justere, alt efter hvordan du forestiller dig, at din scrunchie skal se ud.

Ønsker du et mål at gå efter? Så er 10x 40 cm en god start.

Det kan jo hende du har en stofrest som er 35x 8 cm. Det fungerer helt fint at bruge dette til en elastik. Den bliver bare lidt mindre.

Så det første du gør er at klippe et stykke stof som er 10×40 cm.

Så lægger du stoffet ret mod ret.

Her lægger jeg en super fin etiket ind. Jeg er allerede begyndt at planlægge julegaver. Med en fin etiket bliver gaven meget mere personlig og det færdige resultat ser meget mere professionelt ud.

Næste skridt er at sy stoffet sammen. Når stoffet ligger ret mod ret, syr du langs kanten. Begynd at sy ca 1,5 cm inde på stoffet og afslut ca 1,5 cm før du kommer til enden.

Jeg syr med en overlockmaskine. Har du ikke dette så syr du bare en almindelig retsøm. Kan stoffet trevle er det en god idé at sy med en zigzagsøm yderst på kanten.

Her måtte jeg låne et billede fra en anden elastik jeg har syet. Jeg havde vist glemt at tage et billede af dette stadie. På billedet ser du at jeg ikke har syet langs hele kanten men at det er igen ca 1,5 cm på begge sider. Dette er vigtigt for at få syet elastikken sammen.

Næste skridt er at vende det sammensyede. Du vender bare retsiden ud med dine fingre (med mindre tuben er meget tynd).

Så lægger du tuben, så enderne mødes. Se billede!

Det næste skridt er nu at sy langs kanten. Husk at du skal sy på vrangsiden. Så læg tuben ret mod ret. Sy langs hele kanten rundt.

Her ser du resultatet. Nu skal du bare vende den.

Sådan! Nu er det på tide at trække elastikken igennem og sy hullet igen.

Elastikken måler du rundt om dit håndled og lægger 2 cm til.

Her syr du bare ret et par cm for at lukke hullet. Ønsker du en anden variant kan du også sy langs hele kanten rundt om elastikken.

Voila. Så enkelt og så fint.

Nu har du lavet en scrunchie/hårelastik. Måske passer den til dit outfit? Eller pifter det du allerede har op?

Uanset så er en schruncie smart at have.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.