DIY, JUL, KREATIV

Lav hjemmelavet julepynt med børn

At lave julepynt sammen med sine børn og børnebørn er ikke kun en sjov og kreativ aktivitet, men det styrker også båndet mellem voksne og børn.

1. Glæden ved at skabe sammen: At lave julepynt sammen med børn er med til at en særlig form for glæde og samhørighed. De små hænder, der arbejder ivrigt med farverige materialer, skaber en atmosfære af glæde og forventning og den kommende jul.

2. Kreative udfoldelser: At lave julepynt er en fantastisk måde at lade børnene udfolde deres kreative side. Uanset barnets alder og formåen er det er ikke kun sjovt og hyggeligt, men også gavnligt for deres kognitive udvikling og motoriske færdigheder, når der skal klippes, foldes, males og i det hele taget tænkes kreativt.

3. Pædagogiske fordele: Læringsaspekterne ved at lave julepynt med børn er betydelige. Børnene lærer om farver, former og forbedrer deres finmotoriske færdigheder, mens de arbejder med små genstande som perler og bånd. Derudover lærer børnene om grundlæggende koncepter som tålmodighed, at følge instruktioner og samarbejde.

Små perleplader med julemotiver

Små perleplader med julemotiver er én måde, hvorpå børnene kan lave julepynt. Find nogle skabeloner som I kan følge eller brug jeres fantasi og lav rensdyr, julemænd, gaver, mus af de perler.

Tegn julemotiver til til-og-fra mærker

Når I laver julepynt kan I også lave tegninger til jeres egne til-og-fra mærker eller mærkater til indpakning. Tegn nogle flotte og tydelige tegninger, som I kan scanne ind eller fotografere. Beskær fotografierne og upload de færdige tegninger hos Ikast Etiket. Skriv “Til” og “Fra” på PC’en eller allerede når I tegner gavemærkerne.

Søde julehjerter, de større børn selv kan sy

Disse julehjerter er søde og enkle at fremstille. Hjerterne er lavet af overskydende stof, så det handler blot om at anvende, hvad du allerede har liggende.

Fremgangsmåde:

  1. Tegn et hjerte på et stykke papir i den ønskede størrelse.
  2. Klip din papirskabelon ud og læg den på stoffet i et hjørne. Du kan selv bestemme, om bagsiden af hjertet skal laves af det samme stof. Kombinér gerne to mønstre eller måske et ensfarvet stof med et mønstret.
  3. Brug stofkridt til at tegne omridset af hjertet på bagsiden af stoffet. Klip nu hjerterne ud.
  4. Læg stofstykkerne vrang mod vrang og sy dem sammen.
  5. Når hjertestykkerne næsten er syet sammen, kan du fylde dem med pladevat eller vat. De må gerne være lidt fyldige.
  6. Sy nu hjertet helt sammen.
  7. Hvis du ønsker et label på hjertet, kan du sy det på, før du syr de to stykker stof sammen.
  8. Du kan også lave stjerner eller andre figurer end hjerteformen, hvis du har lyst til det.
  9. Nu mangler du blot at sy en snor fast på hjertet. Du kan bruge garn, satinbånd eller navnebånd.

Herunder ses forskellige variationer af det samme hjerte. Her har vi eksempelvis også sat nogle af vores vævede labels fra lager på hjerterne. Du kan også sætte strygemærker på med søde julemotiver eller juletekster for et anderledes stykke julepynt.

Mærk det færdige julepynt med klistermærker og etiketter

Når I har klippet jylepynt, malet på glas osv. kan I med fordel mærke jeres julepynt med etiketter eller navnelapper med navn og årstal, så I også kan huske, hvem der har lavet julepynten om mange år. I kan også sagtens bruge festklistermærker. Hvis I har brug for at sætte navn på glas eller flasker, kan vi anbefale vores flaskeetiketter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.