BORDPYNT, KREATIV

Kreative ideer til nytår

Den 31. december siger vi farvel til det gamle år. Mange mennesker nyder at afslutte året med fest, glimmer og flotte drinks, men der er mange måder at fejre nytåret på. I dette blogindlæg har vi samlet en række, kreative ideer til nytår, som er lette at lade sig inspirere af og tilpasse til din egen nytårsfest.

Timeopgaver

Nytårsaften kan indimellem godt være en lang aften, for dem der venter på at klokken rammer midnat. For at gøre ventetiden sjovere, kan I markere hver time der går. I kan fx tage udgangspunkt i nedenstående ideer:

  • Ny drink. Hver gang klokken runder en ny time, fx kl 20, 21, 22, 23 – skal I lave en ny drink. Det kan både være med eller uden alkohol. Find gerne nogle drinks, der tager lidt tid at pynte og mixe – så går tiden med at skære citron, skylle mynte osv. Brug etiketter til flasker til at sætte udenpå glas og kander for at kende forskel på de forskellige timedrinks.
  • Spil et nyt spil. Find en masse spil frem og hver gang den store viser rammer tolv, skal I starte et nyt spil. Vælg spil eller lege I allerede kender, så I ikke skal bruge tid på at sætte jer ind i reglerne.
  • Træk en opgave: Lav på forhånd et antal opgaver, som gæsterne skal trække hver gang der er gået en time. Opgaverne kan I tilpasse selskabet. Det kan være alt fra opvask, hente drinks, holde en tale, finde på en selskabsleg, tage læbestift på, kysse, pynte op med serpentiner osv. Forsegl opgaverne med etiketter, som du selv laver på Ikast Etiket.
  • Springe balloner: Pust balloner op. Gerne med helium. På hver ballon skriver I det tidspunkt, hvor ballonen skal sprænges, fx kl 18, 19, 20, 21, 22, 23, 00.
  • Opgaveposer til børn: Er der børn i selskabet kan I lave opgaveposer med forskellige opgaver, lege, slik, malebøger, fyrværkeri osv., som må åbnes på bestemte klokkeslæt – og måske klokkeslættene skal være lidt skæve, så det er endnu sjovere for børnene at holde øje med klokken? Luk poserne med klistermærker til indpakning for at forsegle poserne.

Kransekage med opgaver

Ingen nytårsaften uden dessert og kransekage (hvis du spørger mig). Men hvorfor ikke være kreativ og gøre det lidt anderledes i år. I god tid inden festen skal I lave klistermærker til festen med sjove statements, håb for det nye år, eller opgaver til gæsterne. Derudover skal I lave samme samme antal klistermærker med et neutralt design, fx som det på billedet. Hver kage skal nu have en forside og en bagside. På forsiden er det neutrale klistermærke og på bagsiden er klistermærket med en opgave eller et spørgsmål (eller hvad I har lyst til). Sæt klistermærkerne på en “cocktailpind” eller tandstik for at samle dem. Stil kagerne med forsiden fremad, så gæsterne ikke kan læse bagsiden på forhånd. Nu tager hver gæst en kage uden at vide hvad der venter dem.

Lav jeres egne hatte eller T-shirts

Find nogle gamle hatte i genbrug eller T-shirts. Pynt hattene med tyl, fjer, guldspray eller hvad I har lyst til. I kan også stryge strygemærker med 2024 på hattene, for at markere starten på det nye år. På jeres T-shirts kan I sætte strygemærker med billeder fra året der er gået.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.