hjemmelavet gavekort
DIY, KREATIV

Ideer til hjemmelavet gavekort

Vil du gerne forære et gavekort i forbindelse med jul eller fødselsdag til et familiemedlem eller en ven, kan du sagtens lave det selv. Fordelen ved et hjemmelavet gavekort er, at du helt selv bestemmer hvad gavekortet skal “lyde på”.

Hvad kan man lave hjemmelavede gavekort til?

Det er kun din fantasi, der sætter grænserne for, hvad du kan lave et hjemmelavet gavekort til. Du kan få lidt inspiration herunder, hvis du ikke allerede har en idé.

 • Middag i byen
 • Valgfri koncert
 • Fodmassage hjemme i sofaen
 • Rengøring af hele huset
 • 3-timers havearbejde
 • En tur på genbrugspladsen
 • Hjemmelavet middag
 • Hjemmebiograf
 • Cafébesøg
 • Hjemmespa med ansigtsmasker, fodbad eller lign.
 • En gåtur med varm kakao
 • Picnic med hjemmesmurte sandwich
 • Gåtur med kaffe

Kreativt hjemmelavet gavekort

Mange forbinder et gavekort med et kort i en kuvert. Men der er mange muligheder for at lave et kreativt hjemmelavet gavekort. På billederne herunder har vi fundet nogle fine eksempler på hjemmelavede gavekort, hvor modtageren får en oplevelse hver måned i løbet af et år. For at ensarte kortene hver måned kan du lave dine egne klistermærker til indpakning, som du sætter udenpå hvert kort. På det tredje billede kan den heldige modtager trække en seddel med en date fra et syltetøjsglas. Hvis du gerne vil efterligne ideen kan du let lave dine egne selvklæbende etiketter til flasker, som du kan sætte udenpå glas. Du kan også sætte klistermærker på krydderiglas, og så lægge en seddel i hvert glas, som en lille gave.

Hjemmelavet gavekort med penge

Et hjemmelavet gavekort kan være et godt alternativ til at købe et gavekort, hvis man er lidt usikker på om gavekortet vil falde i modtagerens smag. Når et gavekort først er købt og betalt, kan det sjældent refunderes og er modtageren uheldig, kan han/hun også risikere at gavekortet udløber eller pludselig er værdiløst, hvis firmaet i mellemtiden er lukket. I stedet for at købe et gavekort kan du lave dit eget.

Find billeder af den pågældende oplevelse, som du gerne vil lave et gavekort til. Print billederne ud eller sæt dem up i et dokument, som du kan printe. Skriv en tekst, der fortæller modtageren om oplevelsen og eventuelt, hvorfor du tror vedkommende vil kunne sætte pris på netop denne oplevelse. Læg gavekortet i en flot kuvert og sæt et af dine egne til-og-fra-klistermærker uden på kuverten, så modtageren får en gennemført personlig hilsen.

Hvis du laver et hjemmelavet gavekort til en rejse, kan du fx lave et “boardingpass” eller en flybillet med destinationen på.


Gavekort med små gaver

Hvis du gerne vil give gavekort, men samtidig gerne vil have at modtageren har lidt at pakke op, kan du vedlægge små ting, som relaterer sig til gaven på gavekortet. Forærer du modtageren en hjemmespa-dag, kan du lægge ansigtsmasker, fodsalte, saltede nødder mv sammen med gaven. Til hjemmebio-aftenen kan du finde en tom bland-selv-slik-pose og lægge gavekortet ned i posen. Du kan også vedlægge en pose med slik eller pop-corn. Til en fodmassage hører selvfølgelig massageolie. Uden på “tilbehøret” kan du klistre hjemmelavede etiketter, der fortæller modtageren hvad gaven er.

Hvad ville du selv drømme om at få et hjemmelavet gavekort til?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.