FAQ, KLISTERMÆRKER

Hvad bruger man til at fjerne klistermærker med?

Hvis du får brug for at fjerne et klistermærke er det vigtigste, at du er opmærksom på den overflade, hvor du skal fjerne klistermærket fra. Det er altid en god idé at se om du kan trække klistermærket af, men med denne fremgangsmetode kan du risikere at der sidder irriterende limrester tilbage.

Brug en glasskraber til at fjerne klistermærker fra glas

Når du vil fjerne klistermærker fra glas kan du bruge en glasskraber. En glasskraber er et stykke værktøj med et meget skarpt knivblad, der ligner et barberblad. Du kan bruge glasskraberen på keramiske komfurer, vinduer, fliser og andre steder, hvor du har brug for at fjerne fx klistermærker eller limrester.

Frem med føntørreren

På metal må du ikke bruge en glasskraber. Prøv i stedet at finde føntørreren frem. Start med så kold luft som muligt og skru op for varmen

Hold føntørreren tæt på klistermærket og blæs den varme luft mod klistermærket indtil limen bliver varmet op, så du kan fjerne klistermærket med fingrene. Vær opmærksom på om metallet kan tåle at du bruger hårtørreren. Denne metode kan du også prøve på glas, men undgå at bruge en føntørrer, hvis klistermærket sidder på plast, da det kan blive blødt og miste faconen.

Olie, rensebenzin eller hussprit

Som udgangspunkt er det bedst hvis du kan undgå at finde de skrappe sager frem. Men er klistret genstridigt kan du forsøge dig med rensebenzin, lampeolie eller husholdningssprit. Nogle anbefaler også mulitolien WD-40 til at fjerne klistermærker med. Eller hvad med at prøve madolien fra køkkenet? Brug kun olie på overflader, der kan tåle det!

One thought on “Hvad bruger man til at fjerne klistermærker med?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.