DEKORATION, HAVEN, KREATIV, POLTERABEND

Havefest: Inspiration til pynt

Flagranker: Farverige flagranker, vimpler og flad er festlige. De fås i utallige farver og du kan også sy dine egne flagranker, hvis du vil.

Lys og lanterner: I Danmark er vi så heldige at have lange lyse sommeraftner, men når lyset går på hæld er det rart med lidt lys. Lyskæder, petroleumslamper, havefakler og havelys i det hele taget er hyggeligt og skaber en god og indbydende stemning.

Balloner: Heliumballoner i bundter med et par møtrikker i bunden blæser ikke så nemt væk, men giver virkelig en festlig stemning. Vælg balloner i et farvetema, der passer til festen, så det ikke bliver for spraglet (med mindre det er dét, du går efter).

Havespil: Stil havespil, som fx kroket, vikingespil, petanque og stigegolf frem, så det står pænt inden gæsterne kommer. Det er indbydende og er med til at skabe stemning og atmosfære, fremfor bare at trække det op af en gammel kasse.

Tæpper og puder: Små områder med tæpper og puder, eller kurvemøbler, som gæsterne kan sidde i – skaber hygge og en uformel stemning. På en varm sommerdag er det også hyggeligt med små parasoller, som giver skygge.

Station med solcreme, myggestift mm.:
De moderne farverige klapkasser kan sagtens danne en fin ramme om en lille førstehjælpsstation med plads til solcreme, myggestift, myggespray, plaster og håndsprit.

Dæk et flot bord

Et veldækket bord er altid festligt – også ude i haven. I haven er ikke samme “formalitet”, som en indendørs fest og i Danmark vil det ofte også være relevant at tage højde for blæsevejr, så det kan være lidt udfordrende at dække op helt som du plejer indendørs.

Blomster

Måske vokser der smukke blomster i haven, så du ikke behøver pynte yderligere op med blomster. Men har du en en bar græsplæne eller en gårdhave, kan det være et rigtigt fint at supplere med blomster i flotte farver.

Du kan fx plukke en buket med vilde blomster, som du sætter i en vase – eller du kan have store krukker med blomster stående i haven.

Pynt glassene

Til en havefest er det ikke altid at man har lyst til at have sine pæne glas ud i haven, hvor de let kan gå i stykker, hvis de falder på jorden. Samtidig ønsker mange at spare på plastkrus. Et kompromis jeg selv har oplevet fungere ganske godt er at bruge plastkrus, men hvor man i gamle dage tog nye plastkrus, hver gang man havde drukket ud, kan plastkopperne sagtens genbruges. Ved at pynte glassene med fx klistermærker bliver glassene en del af pynten og det indbyder også til at man beholder glasset. Samtidig kan I lægge en sprittusch, som gæsterne kan bruge til at skrive navn på deres eget glas. Lav gerne forskellige etiketter, så glassene ser forskellige ud. Det hjælper også gæsterne med lettere at kunne genkende deres eget krus. Køber I engangsplastkrus i en god kvalitet, kan de sagtens vaskes af og genbruges dagen igennem, hvis I skal have forskellige drikkevarer. I kan også købe fine plastkrus, som ikke er lavet til kun at blive brugt en enkelt gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.