FAQ, MÆRKATER TIL TØJ

Få en god start i børnehave

Du synes måske, det var i går dit barn blev født. Men alligevel står I nu overfor børnehavestarten. Hvis dit barn går i en integreret institution, hvor der både er vuggestue og børnehave kender barnet helt sikkert nogle af de ældre børn, som tidligere har gået i vuggestuen – og måske barnet også allerede kender legepladsen eller de voksne fra børnehaven. Hvis dit barn tidligere har gået i en selvstændig vuggestue, hos en dagplejemor eller er blevet passet hjemme vil overgangen til børnehave virke mere markant. Derfor er det en god idé at forberede barnet på børnehaven og støtte barnet i starten, hvor det kan være svært.

Besøg børnehaven sammen

Det er en god idé at besøge børnehaven sammen med barnet inden barnet for alvor begynder i børnehaven. Aftal med personalet hvornår I kan komme på besøg, så dit barn har set det nye sted, hvor h*n skal lege, spise, gå på WC/blive skiftet. Besøg gerne stedet flere gange.

Korte dage

Hvis I har mulighed for det, kan det være rart for både barn og forældre, hvis I henter barnet tidligt i den første tid i børnehaven. Barnet bruger meget energi, når det skal forholde sig til nye voksne og børn. Der er mange nye rutiner, færre voksne og sikkert også flere børn.

Image by Freepik

Tal med barnet om at det skal starte i børnehave

Det er forskelligt, hvor meget sprog et nyt børnehavebarn har. Men de fleste forstår mere, end det de selv kan sige. Så tal stille og roligt med barnet om, at nu skal det starte i børnehave og det bliver sjovt med nye legekammerater og masser af nyt legetøj.

Nye rutiner

For forældrene kan børnehavestart også betyder nye rutiner. Måske skal dit barn nu til at have madpakke med eller pakke en turtaske med skiftetøj. Prøv jer frem, for at finde ud af, hvad der fungerer bedst i jeres familie. Skal madpakken smøres om aftenen eller om morgenen – og skal barnet være med til at smøre sin egen madpakke, for at have lyst til at spise den?

Hvad skal barnet have med i børnehaven?

De fleste børn har allerede godt med overtøj og tøj, når de starter i børnehave, men spørg jeres pædagoger eller læs i velkomstmaterialet fra børnehaven, hvis der er noget i er i tvivl om barnet mangler. Måske dit barn skal have en turrygsæk, madpakke eller drikkedunk? Hvis det er tilfældet, så tag barnet med ud for at købe det, så h*n får en taske eller madkasse, som h*n vil glæde sig til at tage med i børnehaven. Det kan også være I har en madkasse, der kan få et nyt liv med et nyt flot klistermærke. Det kan være I skal lave et klistermærke med tryk af barnet selv, jeres hun/kat eller noget helt andet, som barnet er glad for. I kan sagtens designe store klistermærker, som fylder hele fladen på madkassen.

Husk navn på barnets ejendele og tøj

Hvis dit barn kommer fra en dagpleje er det ikke sikkert, at I tidligere har haft behov for at sætte navn på tøj og ting. I en børnehave kan man ikke undvære det. Med Navnemærket og Minimærket er I dækket godt ind. Denne slags etiketter er nemlig særligt udviklet til at sidde i tøj. De små navnemærker er fremstillet i et blødt og ulamineret materiale, som ikke kradser eller irriterer barnet, når det sidder inde i tøjet. I sko og på gummistøvler, kan I vælge at bruge adresseklistermærker eller små vinylklistermærker, som er laminerede klistermærker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.