KREATIV, POLTERABEND

Arrangér en personlig polterabend

Din bedste veninde skal giftes! Det betyder, du skal planlægge en fantastisk dag for hende. Men står du overfor at skulle købe festtøj, hotelovernatning, transport og en gave til brudeparret kan polterabend godt være en dyr udskrivning. Heldigvis behøver en polterabend ikke koste mange penge for at være en personlig og unik dag. Når I planlægger, så tag udgangspunkt i jeres veninde. Hvad kan hun godt lide, hvad synes hun er sjovt? Det er første skridt mod en personlig polterabend.

Hvad koster en polterabend?

Det er en god idé at aftale et budget inden I går i gang med detailplanlægningen af din venindes polterabend. Har alle i vennegruppen fast arbejde eller er I alle sammen på SU – og hvad er de andre villige til at betale? Skal gæsterne til fire andre bryllupper samme sommer kan det hurtigt blive en dyr sommer. Lav en forventningsafstemning og læg prisen et sted hvor I vurderer, at de fleste gæster kan være med.

Hvad skal man spise til en polterabend?

En polterabend kræver selvfølgelig både mad og drikke – og det kan hurtigt blive til 2-3 måltider i løbet af en dag. For at holde budgettet nede kan I fx prioritere ét af måltiderne ude i byen og holde de andre måltider hjemme, i en park eller et andet sted, hvor I kan være.

Når I sammensætter polterarbend-menuen så gå gerne efter nogle ting, som I ved jeres veninde kan lide. Er hun vild med pizza, salat, rejecocktails, asiatisk mad eller noget helt andet, så er det måske det I skal servere.

For at holde budgettet nede kan I overveje hjemmebagte boller i stedet for rundstykker. Hjemmesmurte sandwiches eller “byg-selv sandwiches” kan virkelig gøre en forskel i budgettet sammenlignet med at købe færdige sandwiches.

Sørg også for nogle gode snacks, som I kan spise i løbet af dagen.

Pak fx små snackposer som I kan uddele til gæsterne. De hjemmelavede snackposer er nemme at have med på farten og kan forberedes i god tid. Herunder har vi fundet et eksempel fra en polterabend hvor kunden har bagt cookies og fordelt dem i små snackposer og lukket posen med et personligt klistermærke.

Ideer til snackposer:

 • Hjemmebagte småkager.
 • Blandede nødder.
 • Tørret eller frisk frugt.
 • Grøntsagsstave.
 • Chokolade eller slik.
 • Brudens yndlingssnacks.

Hvad kan man lave til en polterabend?

Skal det være vildt, hyggeligt, grænseoverskridende eller pinligt?

I Danmark er overraskelsesmomentet en stor del af en polterabend. Bruden og gommen må ikke vide på forhånd hvilken dag, der er polterabend. For mange kvinder er det at blive “taget på sengen” og slet ikke kende dagens program grænseoverskridende i sig selv. Mange sætter pris på, at der er gode aktiviteter i løbet af dagen. Det hjælper også på snakken, hvis der er mange gæster, der ikke kender hinanden. Ligesom med maden kan det være en idé at prioritere en eller to aktiviteter som I gerne vil bruge penge på. Derudover kan I sagtens selv lege forskellige selskabslege. Er jeres veninde vild med musik, så lav en musikquiz. I kan også alle sammen medbringe en lille gave, som fortæller noget om jeres relation eller en historie om jer. Bruden må på forhånd ikke vide hvem gaven er fra, når hun pakker gaven ud, skal hun løbende gætte hvem hun har fået gaven fra og hvilken historie den fortæller.

I nogle vennegrupper kan det ikke blive vildt eller grænseoverskridende nok, men overvej lige om det er det, jeres veninde gerne vil? Synes hun det er fedt at blive udfordret? Eller vil hun meget hellere sidde i en spa med et glas asti og snakke hele dagen?

Du kender din veninde bedst og ved hvad hun synes er fedt. Sørg for at det bliver en god dag og ikke en dag, hvor hun føler sig ydmyget. Synes hun udklædning er sjovt, så fyr den af med masser af kostumer, men er det ikke hende, så drop dem eller find noget simpelt og pænt, fx et diadem eller lidt slør til at sætte i håret.

Her er nogle enkelte ideer til aktiviteter:

 • Escape room
 • Paddle board
 • Wellness
 • Croquis
 • Legeland
 • Kreative aktiviteter, som porcelænsmaling, maling eller glaskunst
 • Forlystelsesparker
 • Biograftur

Personligt armbånd til polterabend

Et sjovt og populært indslag til polterabends er armbånd. Med armbånd om håndleddene får alle gæsterne et kendetegn. Det gør det nemt de steder I besøger, hvor det er nemt for personalet at se hvem der hører til selskabet, hvis I fx har betalt for drikkevarer, mad eller andet. Her et papirarmbånd med gule og hvide striber.

Skriv brudens navn og dato for polterabend, fx “Annes Polterabend 21.05.21” og vælg gerne armbåndet i neonfarver, så det bliver lidt ekstra festligt.

Tag også et kig på de fine saml-selv armbånd, som er vævede armbånd. Her skriver du din egen tekst og har mulighed for at vælge farver, skifttyper og figurer.

Hvad synes du gør et polterabend personligt? Del dine bedste lege, aktiviteter og ideer her i kommentarfeltet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.