EVENTS, SIKKERHED

5 sikkerhedsløsninger: Optimer sikkerheden på dine festivalarmbånd

For dig som event- eller festivalarrangør er det alfa og omega at sikkerhedskontrollen fungerer upåklageligt. Det er der, som du sikkert allerede kan regne ud, flere årsager til.

  • Betalende gæster får en dårligere oplevelse, hvis de oplever at andre gæster er kommet ind på eventområdet med falske armbånd eller armbånd, der er blevet overdraget fra andre gæster.
  • For mange mennesker på aflukket areal kan give dig udfordringer med politi og brandvæsen, ligesom det udgør en reel sikkerhedstrussel for dine gæster i tilfælde af ulykker eller brand. 
  • Gæster, der snyder med adgangskontrollen er lig med færre indtægter for dig som arrangør. 

Når du bruger kontrolarmbånd har du derfor flere muligheder for at øge sikkerheden ved at tilføje ekstra funktioner. Festivaler er forskellige og derfor tilbyder vi også flere forskellige typer af sikkerhedsfunktioner, som du kan tilvælge til dine kontrolarmbånd.

1. Lukningen

Hvilken funktion har lukningen?
Lukningen skal som navnet antyder sikre at armbåndet er lukket. Det er afgørende for mange eventarrangører at armbåndet ikke kan fjernes fra gæstens håndled uden at klippe armbåndet af. 

Der findes forskellige typer af lukninger. 

Easy-lock: 

Easy-lock er den virkelig nemme løsning, der er hurtig at give gæsterne på. Easy-locken låser på armbåndet, så låsen ikke kan trækkes tilbage og gæsten derfor ikke kan tage armbåndet af igen uden at klippe det over. 

Du skal dog være opmærksom på, at armbåndets overskydende materiale skal klippes af ca 1,5 cm efter lukningen, så gæsten ikke har mulighed for at sno armbåndet igennem lukningen. 

Ulempen ved easy-lock armbåndet er at nogle gæster (både børn og voksne) får strammet armbåndet for stramt om håndleddet, så de skal have armbåndet skiftet. 

Metallukning: 

Metallukningen er den klassiske lukning, som er pålidelig og bare virker. Metallukningen er lavet af aluminium. Metalringen klemmes sammen om enderne på armbåndet, som låser stoffet, så armbåndet ikke kan fjernes igen. Metalringen er stadig meget populær blandt vores kunder på trods af at løsningen er mere tidskrævende og kræver værktøj. Fordelen med metallukningen er også at når armbåndet er lukket, kan gæsten ikke stramme armbåndet yderligere.

Loop-lukning: 

Loop-lukningen fungerer ved at en stift og et hul lukkes rundt om et hul, som armbåndet er født med. Der er selvfølgelig flere huller, så armbåndet kan tilpasses håndleddets størrelse. Denne løsning er smart, fordi den ikke kræver værktøj og du undgår samtidig at gæsterne kan stramme armbåndet yderligere, når det først er monteret på håndleddet. 

Der findes selvfølgelig også lukninger, der gør det muligt at genanvende armbåndet. Denne type lukning er dog sjældent at finde på festivaler, hvor armbåndet fungerer som kontrol for korrekt adgang. 

2. RFID-armbånd 

RFID-teknologi bliver mere og mere populært og det er der flere grunde til og øget sikkerhed er bestemt én af grundene.

Kontaktløs adgangskontrol:

Med RFID-teknologi I scanne gæstens armbånd og dermed sikre at det er et unikt armbånd. I chippen kan I indkode billettype, gæstens navn og alder mm.

Kontant-fri betaling:

RFID-armbåndene kan også bruges til betaling, så I undgår kontanter i omløb. Det er både en fordel for jeres gæster og medarbejdere/frivillige. Gæsterne kan på forhånd indbetale beløb på armbåndet eller knytte et kreditkort til armbåndet.

3. Armbånd med stregkode/QR-kode

Du kender allerede stregkoden fra koncert- eller teaterbilletter – så hvorfor ikke bruge stregkoden på festivalarmbåndet?

Stregkoderne er unikke og en kopi af en stregkode vil derfor vise dine kontrollører, hvis stregkoden allerede har været brugt.

4. Armbånd med UV

Armbånd med UV giver dine kontrollører mulighed for at tjekke armbåndets ægthed med UV-lys. UV ses ikke i almindeligt dagslys men med en UV-lampe kan kontrollørerne

Armbånd med UV er særligt gode i mørke områder, hvor det kan være svært for dine kontrollører at genkende dit design.

Du kan få indvævet UV i vævede festivalarmbånd og påtrykt UV på tyvekarmbånd.

5. Unikt design

En simpel, men ikke desto mindre væsentlig feature ved dit armbånd er designet. Vælger du et sort kontrolarmbånd uden tryk eller et standard papirarmbånd vil det være meget nemmere for gæster at snyde sig ind, simpelthen fordi armbåndet er alt for let at kopiere.

Derfor skal du sikre dig at designet på dit armbånd er unikt og dermed svært at kopiere. Hvis du har forskellige entre-typer skal du sørge for at lave variationer, der er nemme at kende fra hinanden – også på en regnvejrsdag.

Et godt kontrolarmbånd er selvfølgelig bare en del af at optimere sikkerheden til din event. Du finder andre anbefalinger vedr. sikkerhed i følgende publikationer: “Sikkerhed ved udendørs musikarrangementer” udgivet af kulturministeriet og Rigspolitiets vejledning om sikkerhed ved større arrangementer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.