Personlig værtindegave: Hjemmelavet chokolade og saltede mandler med lakridssmag
Design og bestil runde klistermærker til dine hjemmelavede gaver:
Vi er så heldige, at vi er inviteret til påskefrokoster hos venner og familie – det glæder vi os rigtig meget til. Jeg har altid en værtindegave med til den slags, og jo mere personlig jo bedre, synes jeg.
Mine hjemmelavede chokolader er et hit hos familien, men de saltede mandler med lakridssmag er også et godt alternativ.
Selv er jeg typen der også værdsætter en flot buket blomster, for jeg må med skam indrømme, at jeg på ingen måde har grønne fingre. Derfor er det meget begrænset, hvad vi har af blomster hjemme. Jeg er nemlig typen, der køber en orkide og skifter den ud, når blomsterne falder af, da jeg ved, at jeg aldrig får den til at blomstre igen.
Her kan du se nogle eksempler på nemme, personlige og spiselige værtindegaver i en sød og en salt version.
Det skal du bruge til personlig værtindegave:
- Glas (evt. rengjorte syltetøjsglas)
- En stofrest, elastik og kantbånd
- Runde klistermærker fra ikastetiket.dk
- Chokolade, marcipan og evt. pynt til æggene
- Silikoneforme
- Mandler, salt og lakridspulver
Sæt dine klistermærker på glassene. Der findes mange farver at vælge imellem hos ikastetiket.dk, men jeg har valgt gul i anledning af påsken.
Opskrift: Chokolader
Smelt først chokoladen over vandbad. Du kan bruge lys, mørk eller hvid chokolade – det er en smagssag. Du kan eventuelt hælde hakkede nødder eller mandler i den smeltede chokolade, inden du hælder den i din silikoneform.
Nu skal chokoladerne sættes i køleskabet – de er klar efter cirka én time.
Opskrift: Marcipanæg med chokoladeovertræk
Mens du venter, kan du lave de lækre marcipanæg. Skær marcipanen i mindre stykker og tril dem til æg.
Smelt den mørke chokolade over vandbad og dyb marcipanæggene i chokoladen – jeg bruger to gafler til at vende dem rundt i chokoladen. Læg dem derefter på et spækbræt eller i et fad med en frysepose på, så det er lettere at gøre rent, og chokoladen lettere slipper.
Nu skal æggene pyntes. Jeg har brugt frysetørrede hindbær og hasselnøddekrokant, men der er masser af forskellige muligheder.
Mens du lader marcipanæggene blive kolde i køleskabet i cirka én time, kan du gå i gang med at lave den anden værtindegave: Lækre saltede mandler med lakrids.
Opskrift: Saltede mandler med hvid lakrids
Hæld 400 gram mandler i en skål og tilsæt 1,5 spiseskefuld lakridspulver og 3 spiseskefulde fint salt. Hæld kogende vand over, så mandlerne er dækket. En mindre portion kan selvfølgelig gøre det, men det gør jo ikke noget, at der er lidt til dig selv☺
Lad mandlerne trække i én time. Hæld derefter vandet fra og fordel mandlerne på en bageplade med bagepapir. Drys evt. lidt ekstra salt over mandlerne, inden du sætter dem i ovnen ved 175 grader i 20 minutter.
Nu skal mandlerne bare hældes på et glas med et klistermærke fra ikastetiket.dk, og så har du en lækker værtindegave klar.
Efter at chokoladerne har stået på køl, fyldes de også på glas.
Opskrift: Stoflåg til syltetøjsglas
Hvis du synes, kan du sy et lille stoflåg til glasset.
Læg låget på et stykke stof og klip ud. Sørg for, at der er rigeligt stof langs kanten. Du kan altid klippe af efterfølgende, hvis der er for meget.
Læg så stoffet (med vrangen op) over glasset med låg på og mål et stykke elastik af, så det når hele vejen rundt. Sy elastikken sammen og nål den derefter fast i stoffet, imens det ligger over låget.
Så skal elastikken syes fast – husk at strække stoffet ud, mens du syr.
Bagefter sætter du kantbånd på kanten af stoffet. Du kan også vælge at lave et almindeligt ombuk, hvis du hellere vil det.
Nu er låget færdigt, og du har to personlige værtindegaver klar.
One thought on “Personlig værtindegave: Hjemmelavet chokolade og saltede mandler med lakridssmag”