EVENTS, SIKKERHED

Opdel i mindre grupper Med Armbånd Under Covid-19

Situationen med ny coronavirus/covid-19 har skabt et nyt behov for at adskille mennesker og inddele skoleklasser, efterskoleelever, højskoleelever, afdelinger på arbejdspladsen, konferencegæster mm i mindre grupper. Du kan også bruge gruppeinddelingen i forbindelse med en fest/koncert eller lignende, hvor du gerne vil sikre at folk ikke blander sig alt for meget.

Opdel i mindre grupper

De fleste mennesker kan sagtens få at vide, at nu tilhører de grøn gruppe eller gruppe nummer 2. Men efter noget tid vil man glemme det og gå tilbage i sine vaner. Med et armbånd nudger du dine medarbejdere, elever eller gæster til at overholde retningslinjerne i højere grad, end hvis du ikke synliggør gruppeinddelingerne. Farvede armbånd er meget synlige og vil også gøre to mennesker fra forskellige grupper bevidste om, at de ikke må omgås hinanden i den aktuelle situation.

Farverne illustrerer hvordan du kan inddele folk med armbånd

En nem og billig måde at inddele folk på er med papirarmbånd. Papirarmbånd fås i masser af forskellige farver og i stribede versioner, som du kan købe direkte fra lager. De kan sendes dag-til-dag og det er altså ikke nogle du skal vente ret længe på. Armbåndene kan sagtens bruges i længere tid, men samtidig er de så billige, at de sagtens kan udskiftes hver dag, hvis det er nødvendigt. Husk dog at de samme mennesker skal være i samme gruppe hvis de mødes dagligt.

Vil du gerne have armbånd med firmalogo/efterskolenavn etc, kan du sagtens bestille det hos Ikast Etiket.

Er du på udkig efter en anden type af armbånd, så tag endelig et kig.

Supplér gruppeinddelinger med tydelige angivelser

Som supplement til armbåndene er det en god ide at angive hvor de forskellige grupper må opholde sig. Det kan du gøre med minebånd, laminerede plancher mm. Det kan fx være WC’er, kantiner og andre steder, hvor grupperne fast skal opholde sig. Det kan også være i klasselokaler, grupperum eller lignende, at du gerne vil vise hvor fx grønt hold må være. Des mere tydeligt det er, des nemmere er det at overholde retningslinjerne. Det er de færreste mennesker der med vilje ønsker at bryde gruppeinddelingerne, men de kan simpelthen ikke lade være, hvis de er vant til noget andet.

Det kan fx også være at “grønt hold” må holde pause på et bestemt tidspunkt.

Du kan også bruge klistermærker i farver til at visualisere hvor gruppen må være. Det kan være klistermærker med eller uden tekst. Du kan bestille klistermærkerne med dit firmalogo eller lignende, hvis du ønsker det.

Suppler gerne med klistermærker, der minder om at vaske hænder.

Du bør til enhver tid holde dig opdateret om den gældende lovgivning og gældende retningslinjer, fx på coronasmitte.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.