EVENTS, MARKEDSFØRING

Ny trend: Covid-19 genskaber aflyste festivaler i baghaverne

Aflyste festivaler hele sæsonen. Ingen støvede festivalpladser, ingen oversvømmede telte, ingen trængsel foran scenen og ingen festivalarmbånd til samlingen. Sådan ser virkeligheden ud for alle festivalgæster denne sommer.

Hos Ikast Etiket sælger de på en almindelig sommer festivalarmbånd til mange festivaler i Danmark og resten af Europa. Bare ikke i år. Det har Covid-19 sat en stopper for. Men danskerne er vilde med festivaler og kan man ikke komme på Copenhell, må man jo selv arrangere ”Covid-Hell”.

Covid-Hell a la Rørbæk

Sammen med 10 venner har Morten Mønster fra Holbæk arrangeret Covid-Hell i et sommerhus i Rørbæk og de er gået all-in på detaljerne:

”Vi er 11 venner, der plejer at tage til Copenhell. Men da festivalen blev aflyst, besluttede vi at holde ”Covid-Hell” i stedet og gøre det så Copenhell-agtigt som muligt. Vi sammensatte en spilleliste med 35 bands fra morgen til aften, med de små bands først og de tunge bands om aftenen og vi nørdede de seneste setlister fra bands’ene for at gøre det så realistisk som muligt.

På Copenhell er der noget, der hedder smadreland, hvor man kan smadre biler. Det dur ikke i et sommerhusområde, så i stedet havde vi købt 28 legetøjsbiler og en hammer og så kunne vi også komme en tur i smadreland”, fortæller Morten.

Menuen stod selvfølgelig på flæskestegssandwich, pulled pork-sandwich og masser af bajere – og den store ulv på B&W-bygningen, der er det uofficielle vartegn for Copenhell på Refshaleøen, havde vennerne også fået genskabt på en 3×2 meter stor plade.

For Morten og vennerne var festivalarmbåndet prikken over i’et. ”Det er en del af at være på festival at få sit armbånd på, og vi plejer at være ude i pumpehuset et par dagen inden Copenhell og få armbåndet. Så alle synes det var mega sjovt at få armbånd på til vores egen festival og de skal helt klart gemmes.”.

Vennerne fra Rørbæk har bestilt sine helt egne festivalarmbånd med egen tekst.

Mange private genskaber festivalerne

Hos Ikast Etiketer direktør, Ulrik Lauritsen ikke i tvivl om, at der er opstået en trend i kølvandet på alle de aflyste festivaler, hvor folk genskaber magien hjemme i baghaven.

”Vi sælger pludselig en masse festivalarmbånd med sjove tekster, som fx ”Fuck Covid-19”, ”Covid-Hell”, ”Trøste-Copenhell 2020”, ”Roskilde Havefest 2020”, ”Tinderbox på terrassen” og mange flere. Typisk køber kunderne 20 armbånd med referencer til de store festivaler, som de går glip af i år, som fx Roskilde Festival, Tinderbox og Heartland,” fortæller direktør Ulrik Lauritsen og han uddyber:

”Vi har indtryk af, at folk har været kreative og inviteret de 20 nærmeste venner hjem i haven, som en slags erstatning for de festivaloplevelser, de går glip af i sommerens løb. Festivalarmbånd er ikoniske på festivaler verden over og ”covid-armbåndene” er helt klart med til at skabe følelsen af festival – også selvom festen bare foregår hjemme i haven.” Samtidig er armbåndene med til at signalere hvem, der er inviteret til festen og hvem der ikke er. Så bliver det ekstra nemt at holde styr på hvor mange gæster der er, så man samtidig kan overholde sundhedsstyrelsens retningslinjer.

En ekstra lille gimmick

Dorthe Melin fra Odense er én af de festivalgæster, der i år går glip af Tinderbox.”Vi er 10 venner, der plejer at være på Tinderbox i Moonshine-området, som vi er helt vilde med. Men når vi ikke kan komme til Moonshine, må Moonshine komme til os. Så vi skal være hjemme på terrassen på lørdag. Her genskaber vi Moonshineområdet, så godt vi nu kan med samme slags bord-bænkesæt under træerne og de samme drinks. Da jeg så man kunne lave sine egne festivalarmbånd hos Ikast Etiket, skyndte jeg mig at bestille dem. Det hører til festivaloplevelsen og er en ekstra lille gimmick sammen med alle de andre detaljer vi forsøger at genskabe, som fx vores faste ”festival-kit” med kunstige tænder og tisse-letter til damerne.”

Forskellige armbånd med ”corona-tekster”

Hos Ikast Etiket kan kunderne bestille helt ned til 10 armbånd. De kan vælge mellem de klassiske festivalarmbånd i tekstil eller papirarmbånd.

  • Trøste-copenhell 2020
  • CovidHell – 2020
  • Brøn$hell 2020
  • Roskilde Havefest 2020
  • Tinderbox på Jens’ terrasse 2020
  • Corona Ringsted Festival 2020
  • Kimbrerbox 2020
  • RF Møn 2020

Har du spørgsmål?
Kontakt Ulrik Lauritsen, tlf. 29414143, ul@ikastetiket.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.