Nemme bordkort til barnedåb
BORDPYNT, KREATIV

Nemme bordkort til barnedåb

Med en nyfødt baby er det ikke alle, der har oceaner af tid til at detailplanlægge barnedåbsfesten. Sådan havde jeg det i hvert fald selv. Med en baby der er vågen den halve nat, kan det være svært at finde ro til at lave bordkort oveni i alt det andet, der skal ordnes til festen (og babyen er altså pænt ligeglad med den slags forberedelser – og er sulten, når den er sulten).

Derfor må det godt være NEMT at lave bordkort til barnedåben, men det behøver ikke betyde at de ikke kan være personlige.

Sådan laver du personlige bordkort til barnedåb

Jeg er selv ret vild med denne løsning, hvor man tager et billede af baby og laver klistermærker med billederne. Klistermærkerne er lette at sætte på standard bordkort eller manillamærker, som du kan købe i de fleste hobbyforretninger. Manillamærkerne fås ofte også i større supermarkeder. Alternativt kan du købe pap og selv skære/klippe det til bordkort og efterfølgende folde dem. Hvis du har en hullemaskine, der kan lave hjerter eller stjerner, kan du også “klippe” et fint lille ikon på bordkortet.

Du kan også lave større klistermærker, som du sætter på mælkekartoner fra modermælkserstatning, babymad eller andet, din baby får meget af.

Lav dine egne klistermærker med billeder

Det er nemt at uploade dine billeder hos Ikast Etiket og du kan gøre det fra mobilen – så kan du have baby på den anden arm.

Hvis du gerne vil have billederne i sort/hvid skal du redigere dine fotos inden du uploader dem.

For at gøre planlægningen nemmere for dig selv, kan du lave ekstra klistermærker og bruge dem på invitationer eller goodiebags. Du kan også bruge de søde billeder på krus, servietter og andet der skal pyntes op. Det er måske lidt ananas i egen juice, men til en barnedåb er alle som regel meget vilde med festens midtpunkt. Hvis du gerne vil have lidt variation, kan du bruge forskellige billeder af baby. Hvis du bruger forskellige billeder er det især godt at gøre billederne sort/hvide.

Vælg mellem forskellige kvaliteter til dine klistermærker

Når du bestiller klistermærker hos Ikast Etiket, kan du vælge mellem forskellige kvaliteter. På billedet herover med de to børn, er klistermærket et almindeligt vinylklistermærke. Det har en blank overflade. Du kan også få klistermærker i den kvalitet, vi kalder flaskeetiketter. Flaskeetiketterne har en mat overflade og har samtidig en anden type lim, der gør det let at fjerne etiketterne igen. Det kan være en fordel, hvis du sætter dine etiketter på glas eller flasker. Du kan lave dine fotoklistermærker på vores sølv eller guld folie. Det giver en ret fin effekt.

Sådan får du et godt billede til dine klistermærker

De fleste klistermærker, du kan se her på siden er ikke større end 30x30mm. Det er ikke ret stort og man kan godt blive lidt snydt af størrelsen, når man ser klistermærket på skærmen. Følger du disse råd, får du nogle rigtigt fine klistermærker:

  • Sørg for at beskære billedet helt tæt på. Det giver et meget bedre resultat kun at have babys ansigt, i stedet for at ville have hele kroppen med på klistermærkerne.
  • Vælg et billede, der ikke er for mørkt. Er billedet mørkt, så prøv at redigere det og skru op for lysstyrken.
  • Undgå en baggrund, der er for rodet eller med mange farver. Det er baby, der skal være i fokus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.