JUL, KREATIV

Mere miljøvenlig gaveindpakning

For mange er det en stor del af forberedelserne til juleaften at pakke gaverne smukt ind og bruge tid på at kæle for detaljen. Hvis du trænger til miljøvenlig inspiration til din gaveindpakning, kan du finde det her i blogindlægget. Du er også meget velkommen til at dele dine egne ideer med os i kommentarfeltet herunder, eller sende billeder til os på mailen info@ikastetiket.dk.

Tegn på genbrugkasser

Hvis du husker at gemme papkasser (især de brune og hvide uden en masse print), kan du sagtens bruge dem til at pakke dine julegaver ind i. Fjern eventuelle rester fra tape og andre pakkelabels så skånsomt som muligt. For at spare på gavepapiret kan du pynte kasserne ved at male på dem eller tegne små julefigurer. Det er også en rigtig hyggelig aktivitet, som du kan lave sammen med børn, børnebørn, nevøer eller niecer. Det bliver måske ikke årets smukkeste julegave, men den bliver helt sikkert personlig og fuld af kærlighed. Samtidig kan du lære dine børn om genbrug.

Gran og kogler på pakkerne

Ingen jul uden gran. Der er ingen grund til at grannet kun får lov at pynte i juledekorationen. Du kan sagtens bruge gran til at pynte dine julegaver med. Når du studser de nederste grene på juletræet, så gem nogle grangrene, som du kan bruge til at pynte dine julegaver med. Du kan selvfølgelig også bruge andre grønne grene.

Design dine egne klistermærker, du kan bruge på alle gaverne

Et andet “trick” til at gøre dine gaver personlige er at designe dine egne klistermærker, som du kan sætte på alle gaverne. Herunder kan du se to eksempler, som vi har designet online. Klistermærket til venstre har vi designet på siden www.ikastetiket.dk/klistermaerker-til-indpakning, hvor der er mange fine skabeloner. Vælg skabelonen og skriv din tekst. Du kan også ændre skriftfarve, hvis du vil eller tilføje en figur. Klistermærket til højre er designet i det, vi kalder den avancerede designer på https://www.ikastetiket.dk/klistermaerker. Her kan du selv ændre fontstørrelse, tilføje tekst i forskellige størrelser og vælge dine egne farver med udgangspunkt i en hexkode.

Hvis du bestiller klistermærker, der er ligesom de ovenstående, kan du sagtens bruge dem på alle dine gaver. Det giver virkelig et flot og personligt finish, som dine modtagere helt sikkert vil være imponerede over.

Herover kan du få masser af inspiration og se, hvordan andre har brugt klistermærker som en del af juleindpakningen.

Du kan også lave klistermærker med frimærker så det ligner, at gaverne er sendt fra Grønland eller Nordpolen. Alt efter hvor du (eller dine børn), tror Julemanden kommer fra.

Brug tekstiler til at pakke gaver ind i

Der er ingen, der siger at gaver skal pakkes ind i papir. Gå en tur i en genbrugsbutik og find gamle tørklæder eller andre tekstiler, du kan “sy om” til gavepapir. Dynebetræk eller duge med flotte mønstre, kan sagtens blive til “indpakningspapir”, som I kan bruge igen og igen.

Prikken over i’et på julebuketten

Vil du gerne forære din værtinde en julebuket, kan du også sætte et sødt klistermærke på blomsterbuketten i stedet for at skrive et kort. Du kan bestille klistermærker med din egen tekst, så du altid har klistermærker på lager til fx blomsterbuketter og planter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.