yarn out eller no yarn out
FAQ, MÆRKATER TIL TØJ

Hvad betyder “yarn out” og “no yarn out”?

Når du bestiller vævede labels, kan vi væve dem på forskellige måder. Man kan ikke sige at den ene eller anden måde er mere rigtig, da det ofte er et spørgsmål om hvilket udtryk den enkelte kunde gerne vil have til sine labels. Når du taler med vores salgsafdeling kan du blive mødt af udtryk som fx “yarn out” og “no yarn out”. Herunder viser vi dig, hvad det helt konkret betyder, når vi taler om “yarn out” og “no yarn out”. Kort sagt kan man sige, at det handler om vi væver med en ekstra baggrundstråd eller ej.

Når et label er “no yarn out” væver man med en ekstra tråd. Det betyder helt konkret at et lyst label vil få en mere ensartet farve. Du kan derfor ikke se tråden fra logo eller tekst igennem labelen.

På billedet herunder kan du se forskellen på om der er vævet med en ekstra tråd eller ej.

På det øverste label er den beige baggrundsfarve helt ensartet og der er ingen synlige “spor af” den brune tråd, der er brugt til at væve teksten med. På den nederste label kan du ude i siderne se at labelen bliver lysere. Det skyldes her at der ikke er brugt en ekstra baggrundsfarve til at væve med.

Dobbel tråd / no yarn out /yarn in

På billedet herunder kan du på det øverste label se hvordan bagsiden af labelen ser ud, når der er brugt en ekstra tråd – det er det vi kalder “no yarn out”. På det nederste label kan du se “yarn out”.

Herunder kan du se hvordan det ser ud når et sort label er vævet med hhv. dobbelt og enkelt baggrundstråd. Som du kan se er forskellen næsten ikke til at se, sammenlignet med det lyse label.

En anden fordel ved at vælge “no yarn out”, er at det giver et pænere helhedsindtryk og ser bedre ud og det er sværere at komme til at ødelægge labelen, fordi der sidder tråde, der er nemme at rive.

Har du spørgsmål til vævemetoder og vævede labels kan du altid kontakte os.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.