hjemmelavede gaver til mor
DIY, JUL, KREATIV

Hjemmelavede gaver til mor

Et hjemmelavet askebæger (eller en slikskål) lavet i formningstimerne og malet i blå. Sådan er forestillingen tit om de hjemmelavede gaver til mor. Men der er mange andre muligheder for at lave hjemmelavede gaver til mor der vækker glæde og begejstring. Nogle gange kan man godt have en forestilling om at de hjemmelavede gaver skal gemmes og opbevares for altid, men måske skal man hellere tænke på de hjemmelavede gaver som noget, der vækker glæde her og nu.

Gaver fra køkkenet

De hjemmelavede gaver til mor kan sagtens være noget, der er lavet i køkkenet, som skal spises.

Småkager: Småkager kan holde sig længe, så hvis du gerne vil bage til mor er det oplagt at bage småkager. Småkager er også gode, hvis det er mindre børn, der skal lave en gave til mor. Småkagedejen er nem og sjov at arbejde med for de små hænder. Og så kan de fleste jo godt lide at de madvarer børn har været i kontakt med lige bliver varmet godt igennem .

Konfekt: Især til juletid vil din mor blive glad for at få en gang konfekt. Kan din mor ikke lide marcipan, så lav fyldte chokolader eller konfekt med tørrede abrikoser, dadler.

Kryddersalt: Krydret salt er let at lave og det føles lidt ekstra lækkert at bruge krydret salt, når man står i køkkenet og laver mad, i stedet for salt direkte fra kartonen.

Det skal du bruge:

  • Friske krydderurter og gerne citronskal – vælg nogle din mor godt kan lide, fx basilikum, timian, mynte, citronmelisse, oregano.
  • Du kan også bruge tørrede krydderier, som fx paprika, spidskommen, koriander osv.
  • Flagesalt / havsalt /groft salt

Skyl krydderurterne godt og pil store stilke fra. Blend krydderurterne i en minihakker og tilsat salt og øvrige krydderier sammen hurtigt. Nu skal du tørre saltet i ovnen. Fordel saltet på en bageplade med bagepapir og tør det i cirka 30-45 minutter ved 100 grader afhængig af din ovn. Kig til saltet og rod evt. lidt rundt i det undervejs.

Lav evt. flere forskellige kryddersalte i forskellige farvenuancer. Find nogle flotte glas med låg, som du kan komme det færdige salt i. Afslut med at designe dine egne etiketter til glas og etiketter til krydderiglas, som du sætter udenpå kryddersaltet.

Flotte etiketter gør gaven mere indbydende

Når du laver dine egne gaver til mor i køkkenet skal gaverne selvfølgelig pakkes ekstra lækkert ind. De hjemmelavede lækkerier bliver meget mere indbydende, når der er gjort noget ud af det ydre. Design dine egne etiketter til flasker, som du kan sætte udenpå glas med syltede lækkerier lige fra asier til syltetøj. Det er sjovt at eksperimentere med udtrykket på etiketterne og du har rig mulighed for at tilpasse etiketterne så de passer til din mors køkken.

På billedet med “Mors kager” har vi valgt et klistermærke-til-indpakning, så kan mor få sine egne etiketter, som hun kan sætte på kagedåser, når hun i fremtiden selv giver kager ud til sine venner og bekendte.

Flot indpakning med en kærlig hilsen til mor

Uanset om du går i keramikværkstedet og laver et askebæger til mor eller i køkkenet, skal gaven selvfølgelig pakkes flot ind – og det behøver ikke være klassisk gavepapir. Du kan sagtens finde flotte æsker eller stof, som du kan pakke gaverne ind med. Som en del af gaven, kan du lave kreative til-og-fra klistermærker, som du selv designer online. Upload et billede af dig og din mor, så klistermærkerne bliver unikke og personlige.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.