BORDPYNT, KREATIV

Festligt pynt til sommerfesten

Man kan næsten ikke sige sommerfest uden at sige blomster. Uanset om festen foregår i haven, i telt eller indendørs er det oplagt at pynte op med blomster. Det er de færreste, der har en masse vaser, men hvis du begynder at samle på flasker, glas eller dåser i god tid inden festen, er det nemt at upcycle, så det bliver festligt.

Arrangér bestik og service festligt

I stedet for at dække bord, kan sommerfesten sagtens være mere uformel, men det behøver ikke betyde at den er mindre festlig. Herunder har vi samlet fire søde ideer til, hvordan du kan arrangere bestikket, så det ser festligt ud ved buffeten.

1. Pak bestikket i bestikpakker med en serviet omkring og en lille blomst og læg det ved buffeten, så gæsterne selv kan tage en “bestikpakke”. Du kan sagtens vikle servietter omkring omkring og binde jutesnoren på i god tid og så først sætte de små blomster ned i bestikpakken på selve dagen.

2. Fine urtepotter i flotte farver er blevet til bestikholdere. Lidt jutesnor og et manillamærke er prikken over i’et. På mærkerne står der gafler, knive og skeer.

3. Gamle glas fra syltetøj eller babymad er blevet til fine bestikpakker med en serviet. Med klistermærker bliver glassene til bordkort, men du kan også lave ens klistermærker, der passer til din fest.

4. Alt efter festens tema, kan gamle konservesdåser blive festlige og farverige med en gang maling, men du kan også beholde “sølv-looket” og binde en jutesor eller et andet bånd om dåserne, eller pynte dem med fine etiketter, du selv har designet. En konservesdåse kan også blive til en lille festlig startpakke med en sodavand, som på det sidste billede.

Sådan genbruger du konservesdåser

Når du vil gemme dine konservesdåser skal du sørge for at gøre dem rene, når du har tømt dem for flåede tomater eller andet indhold. Og tænk allerede når du åbner dåserne over at få et “pænt snit”, hvis de skal åbnes med en dåseåbner. Hvis dåserne har skarpe kanter, som man kan skære sig på, kan du file dem, så hverken du eller dine gæster kommer til skade. Udvendigt på dåserne skal der selvfølgelig heller ikke sidde rester af papir eller lim. Du kan med fordel lægge dåserne i blød i varmt vand med lidt opvaskemiddel. Når dåserne er rene, skal du tørre dem godt. Nu kan du male dem eller binde papir eller bånd omkring dåserne, så de er klar til brug på festdagen.

Smukke blomster med citrusfrugter

En sidste idé til din sommerfest er at fylde glasbeholdere med skiver af citron eller andre citrusfrugter. Det ser rigtigt godt ud, og du kan gemme blomsterstilkene lidt af vejen. Det er en nem måde at bruge gamle glas og flasker som vaser og samtidig få farve på bordet. Citronerne kan tilmed give dine blomster længere levetid, så de står flot på bordet hele festen.

Hvad er dit bedste tip til pynt til sommerfesten? Del det gerne med os i kommentarfeltet, og fortæl os det endelig, hvis du bruger etiketter eller klistermærker fra Ikast Etiket, som en del af pynten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.