FAQ, MÆRKATER TIL TØJ

Emblemer til den lille loge eller klub

Loger og klubber kan have mange formål og variere i størrelse. Mens logetøj for nogle er en væsentlig del af logens eksistensgrundlag, er det for andre bare en sjov gimmick at have ens tøj eller bluser med emblemer. Hos Ikast Etiket er det let at bestille strygemærker med jeres emblem eller logo, som I selv kan stryge på T-shirts, poloer, veste skjorter, tanktops osv.

Strygemærker med emblem

Skal det være billigt og er I kun nogle få stykker, er vores strygemærker klart den bedste løsning. Strygemærkerne fås i to forskellige kvaliteter. “Med baggrund” eller “uden baggrund”. Strygemærker uden baggrund får et meget fint udtryk. De egner sig godt til tekst eller logoer uden alt for mange detaljer.

Herunder kan du se tre eksempler på strygemærker uden baggrund.

Har jeres emblem mange detaljer eller vil I gerne have et mere bastant og kraftigt emblem på tøjet, kan I også vælge strygemærker med baggrund.

Strygemærkerne med baggrund er meget nemme at stryge på tøj eller muleposer – og med nogle få klik og et strygejern er det let at få emblemer på jeres tøj.

Fordelen ved begge typer af strygemærker er, at I kan bestille præcis det antal I skal bruge. Så har I en lille pokerklub på 4 man, brænder I ikke inde med en masse emblemer, som I ikke kan bruge.

Skal det have et mere eksklusivt udtryk, kan I også få vævede labels med jeres logo eller emblem.

Vævede labels med emblem

Herunder er det Cava Klubben, der har fået lavet vævede labels til deres blazere, som de kan have på, når de mødes. De vævede labels kan laves med strygebagside eller til at sy på.

Hvad er en loge?

Du har sikkert hørt om frimurerloger eller Odd fellow logen. En loge er typisk en gruppering, ofte med en form for ceremoniel eller rituel praksis, som findes inden for broderskaber, frimureri, eller lignende hemmeligholdte samfund. Men der findes også mange mere eller mindre formelle loger, der består af en en flok kammerater, der har formaliseret deres samvær, fx med ritualer eller ved at dyrke en fælles interesse, når de mødes.

Funktionen af en Loge

En loge fungerer som et fællesskab eller en base for medlemmerne, hvor de kan udveksle ideer, støtte hinanden, og arbejde på personlig og kollektiv udvikling. Medlemskabet i en loge er typisk præget af en række indvielsesritualer, der symboliserer personlig vækst og engagement i gruppens principper. Logen er også et sted, hvor traditioner og viden bevares og overføres fra generation til generation.

Brugen af emblemer i de mere formaliserede loger

Emblemer spiller en vigtig rolle i mange loger, især i organisationer som frimurerne, hvor hvert emblem har en særlig betydning og formidler specifikke læresætninger eller værdier. Emblemerne bruges både dekorativt og som en del af ritualet.

  1. Identifikation: Emblemer kan hjælpe med at identificere medlemmernes rang og rolle inden for logen. De bæres ofte på tøj eller ritualgenstande, som viser, at bæreren har opnået et bestemt niveau af indvielse eller ansvar.
  2. Undervisning: Mange emblemer indeholder symbolske billeder eller figurer, der fungerer som pædagogiske værktøjer. De minder medlemmerne om de lektioner, de har lært, eller de dyder, de skal stræbe efter. For eksempel, i frimureri, symboliserer vinkelhagen og passeren de moralske og etiske grænser, en frimurer skal overholde.
  3. Samhørighed: Emblemer styrker følelsen af samhørighed blandt medlemmerne. Ved at bære det samme emblem føler medlemmerne en dybere forbindelse til hinanden og til organisationens idealer.
  4. Tradition og arv: Emblemer tjener også til at binde nuværende medlemmer til deres forgængeres historie og traditioner. De er en visuel repræsentation af organisationens arv og de langvarige værdier, den repræsenterer.

I praksis kan emblemer anvendes i forskellige sammenhænge inden for logen. De kan præges på logens bygninger, indgraveres på møbler eller bæres på særlige dragter under ceremonier. De kan også anvendes i mindre synlige sammenhænge, som personlige smykker eller tilbehør, der bæres i dagligdagen som en konstant påmindelse om logens principper og medlemmets tilknytning til dem.

Sammenfattende er loger og deres brug af emblemer dybt forankret i tradition og symbolik. Emblemerne tjener flere funktioner, fra undervisning og personlig påmindelse til at fremme en følelse af fællesskab og kontinuitet blandt medlemmerne.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du gerne vil bestille emblemer til tøj. Ring på telefon 97 15 53 12 eller send en mail på info@ikastetiket.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.