KREATIV

DIY: tips til nytårspynt på nytårsbordet

Vil du gerne pynte dit nytårsbord med hjemmelavet pynt, så læs med her.

Lækkert pynt

Hvem siger at pynt kun skal se pænt ud? Det er ren win-win, når det også kan spises. Herunder har vi sat klistermærker på Mercichokolader med teksten “Godt nytår” – og der kunne selvfølgelig også have stået “Godt Nytår 2024” eller en anden tekst, der passer til netop jeres nytårsfest. På siden klistermærker til festen har vi gjort det nemt for dig. Du skal bare vælge hvilken slags chokolade, du gerne vil lave etiketter til. Vælg mellem After Eight, Kinder Maxi, små Rittersport mfl. Når du har valgt en skabelon, skal du designe dine klistermærker. Vælg baggrund, skriv tekst og tilføj evt. en figur. Du kan også uploade et færdigt design, hvis du har et design, du gerne vil have på dine festklistermærker.

Hjemmelavede nytårshatte

Du kan også pynte bordet med sjove nytårshatte, som du selv laver. Køb evt. nogle hatte i en genbrugsforretning og lav festlige nytårshatte ved at lime glimmer, ører, skøre briller eller tilsvarende på dem. Lav strygemærker med tekst, som du sætter udenpå hattene. I kan evt. lave søde miniaturehatte, som en lille krea-aktivitet inden nytårsaften. Der er flere DIY-guides på nettet, der viser, hvordan du laver dine egne knallerter. Du kan helt sikkert blive inspireret på Pinterest. De fleste supermarkeder sælger nytårsservietter. Lav i stedet dine egne klistermærker til indpakning, som du sætter på mere neutrale servietter.

Personlige drinksglas

Som en del af et pyntet og festligt bord, kan du lave festlige drinksglas med navn på til dine gæster. Vælg gerne glas i plast eller glas, som du ikke vil ærgre dig over, hvis de bliver slået i stykker. På nytårsaften tager mange drikkevarerne med udendørs, når klokken rammer midnat. Og det vil hverken være første sidste gang, hvis et glas ryger ned på fliserne.

Sæt flaskeetiketter uden på glassene, så er det nemt for dine gæster at genkende deres eget glas hele aftenen. Det gør det kun mere festligt, hvis du laver nogle flotte klistermærker. Du kan med fordel lave klistermærker på guld eller sølv folie. Det giver en virkelig flot effekt at printe billeder eller anden grafik på denne type folie.


Quiz og selskabslege til nytår

Nytårsaften kan indimellem godt føles lidt lang, mens man venter på, at det bliver midnat. Det er derfor en god idé at have nogle selskabslege og aktiviteter, der kan fylde tiden ud.

Lav kort med opgaver, som du lægger under gæsternes tallerkner. Det kan være opgaver, der fortæller hvad de forskellige gæster skal lave, fx vaske op eller finde dessert. Det kan også være sjove opgaver, som fx rejse sig og holde en tale, sige skøre ord, gå ud på toilettet for at klæde om osv. Tilpas opgaverne til selskabet. Selvom julen er ovre kan I også spille pakkespil. Pak gaverne flot ind med festlige til-og-fra-klistermærker, som du sætter udenpå gaverne.

Har du nogle gode idéer til DIY nytårspynt til nytårsbordet, så del det endelig med os i kommentarfeltet. Kender du Ikast Etikets store sortiment af labels, vævede labels og navnelapper til tøj?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.