Ikke kategoriseret

Undgå snyd med RFID-armbånd

På sommerens festivaler er en kedelig trend blevet populær blandt nogle festivalgængerne og deres venner. Gæsterne har nemlig luret at på festivaler, hvor adgangskontrollen består af armbånd med et såkaldt RFID-tag, kan de klippe armbåndet over under pladen. Herefter overdrager de armbåndet til en anden, som syr armbåndet sammen og gemmer syningen under tagget. Det betyder at kontrollørerne skal være ekstra opmærksomme og have fat i det enkelte armbånd, for at tjekke, at det ikke har været klippet over. Det er tidskrævende og giver let køer ved indgangen og er til gene for alle de gæster, der ikke snyder. Det er ærgerligt fordi RFID-chippen netop giver mange muligheder for at effektivisere entre og betaling på festivalen.

RFID-armbånd med skjult chip

Hos Ikast Etiket har vi arbejdet på en løsning, for at undgå denne form for snyd, så det ikke er muligt at klippe armbåndet over og skjule det efterfølgende.

Vi har udviklet et RFID-armbånd, hvor chippen er vævet ind i armbåndet – og faktisk er chippen næsten usynlig, når armbåndet sidder om håndleddet. På et ”normalt” RFID-tag vil chippens UID-kode være indgraveret på selve chippen. På den nye type armbånd vil UID-koden i stedet være lasertrykt på selve armbåndet. Om UID-koden skal være synlig på forsiden eller bagsiden af armbåndet er helt op til jer.

På billedet herover kan du se et eksempel på den nye type RFID-armbånd. Armbåndet er fremstillet af rPET og trykt med sublimationstryk. Selve chippen gemmer sig ”bag” det orange felt under koden. Her er ingen syninger i forbindelse med chippen, da armbåndet er lavet som et rør og chippen er lagt ind i røret. På billedet kan du se både forside og bagside. Det gør det umuligt at klippe armbåndet over og efterfølgende skjule det. 

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Vi hjælper gerne med at tilpasse armbånd til jeres festival, så I kan eliminere snyd. Selvom det er de få, der snyder er det ofte til gene for alle, når der skal indføres ekstra kontrol. Det er tidskrævende for dine kontrollører. Samtidig bliver gæsterne irriterede og utålmodige, hvis de skal stå i kø. Den samlede oplevelse af festivalen bliver også mindre god, hvis dine gæster får en oplevelse af at blive mistænkeliggjort. Det giver en dårlig stemning, hvis man får indtryk af, at der er mange der snyder, når man selv har betalt fuld pris fpr sin billet.

Hvad kan man bruge RFID til?

RFID-chippen fungerer som et ekstra sikkerhedslag på mange festivaler, hvor armbåndet alene ikke er adgangsgivende. Chippen scannes ved ind og-udgang. På denne måde kan I hele tiden vide, hvor mange gæster der er på pladsen. I kan også bruge chippen, når gæsterne skal have adgang til særlige VIP-områder, så det kun er de gæster, der har adgang i chippen, der kan komme ind. Eller kode chippen til at give adgang på bestemte dage.  Derudover kan chippen bruges som betalingsmiddel, så I ikke skal have kontanter i omløb. Det er populært på mange festivaler og minimerer effektivt svind i barerne, ligesom betalingen bare går hurtigere.