FAQ, KLISTERMÆRKER, KREATIV

Vælg de bryllupstraditioner I har lyst til – eller lav dem om

Er du og din udkårne ved at planlægge bryllup? Så er det en god idé på forhånd at tale om, hvordan I har det med forskellige bryllupstraditioner og -skikke. Det er JERES bryllup og det skal føles godt at være i centrum denne dag. Så er der noget, I ikke har lyst til, så frabed jer det allerede i invitationen eller bed jeres toastmaster sætte rammerne på dagen, når gæsterne er samlet for at fejre jer.

Kys på kinden:

Til mange bryllupper er det en tradition, at de mandlige gæster kysser bruden på kinden, når gommen forlader rummet og omvendt giver kvinderne gommen et kys på kinden, når bruden er ude for at “pudre næsen”. Er det ikke lige jeres kop te, at blive kysset på af familie og venner, men synes I alligevel det er lidt sjovt, kan I lave klistermærker med en kyssemund, som gæsterne kan klistre på jeres kinder. Gem klistermærkerne under tallerknerne, eller stil nogle små æsker eller vaser på bordene med klistermærkerne i. Så er det let at gribe ét i farten, når bruden eller gommen er ude. herunder kan du se vinylklistermærker og transparente klistermærker.

Det er let at designe dine egne klistermærker med kyssemunde. De nederste klistermærker har en blank overflade og en hvid baggrund. De øverste klistermærker er transparente og matte – og mere “virkelighedstro”.

På billedet herunder kan du tydeligt se forskellen på transparente klistermærker og vinylklistermærker.

Kysse når gæsterne skramler med bestikket:

En anden tradition er, at når gæsterne skramler med bestikket på tallerknerne skal brudeparret stille sig på stolene og kysse hinanden (hvilket godt kan være lidt bøvlet i en brudekjole). Når brudeparret endelig er kommet op på stolene og har kysset, begynder gæsterne at trampe i gulvet og så skal brudeparret ned under bordet og give hinanden endnu et kys. Er gæsterne i hopla skramler de på bestikket igen og så er det bare op på stolene igen.

Kaste brudebuketten:

Kaste brudebuketten: I romantiske (amerikanske) komedier ser man altid bruden stå med ryggen til sine veninder og kaste brudebuketten. Hende der er så heldig at gribe buketten vil efter sigende være den næste i rækken til at kunne holde bryllup. Om denne skik for alvor er blevet en del af danske bryllupper er jeg ikke så sikker på. Har du lyst, så gør det. Andre vælger at sætte buketten ved et gravsted, hvis der er et særligt familiemedlem, de savner på dagen. Du kan også vælge at tørre buketten eller få den tørret og presset, hvis du gerne vil gemme blomsterne.

Kaste ris (rosenblade eller sæbebobler):

Når brudeparret kører fra kirken har det i mange år været en tradition at kaste ris efter dem. Ris er et frø, der kan spire – og skabe nyt liv – og risene symboliserer frugtbarhed og ønsket om mange børn i ægteskabet. I dag anser mange risene for at være et sjovt indslag – og et symbol på en god fremtid for brudeparret. Efterhånden frabeder mange kirker og rådhuse sig ris, både fordi det tager lang tid at rydde op og fordi det tiltrækker fugle og rotter. Et fint alternativt er rosenblade eller at puste sæbeboler. Sæbebobler ser fint ud på billeder, så giv gerne familie og venner et hint – eller gør det selv klar til kirken/rådhuset, så I kan blive sendt godt afsted.

Spise og skære bryllupskage:

En populær tradition ved mange bryllupper er: Bryllupskagen. Her skal bruden og gommen sammen skære det første stykke kage og made hinanden. Ofte til kærlig morskab for de andre gæster.
Når brudeparret skærer kagen sammen er det et symbol på samarbejde og engagement i deres fremtidige liv sammen. At skære kagestykket er den første opgave. Denne romantiske gestus siges at vise deres forpligtelse til at tage sig af hinanden og udtrykker kærlighed og hengivenhed mellem dem.

Klippe strømper og hive i brudeslør efter brudevals

De fleste brudepar vil gerne danse brudevals – men er det ikke noget for jer, så lad være. Måske I hellere vil danse til en anden sang, vise en video af en dans I selv har lavet eller noget helt andet. I kan også vælge brudevalsen, men vælge delen, hvor gommen får klippet strømperne fra. Og det er også tilladt at sige højt, at man som brud ikke ønsker at sløret bliver revet i.

Taler og underholdning

Til både små og store fester kan det være godt givet ud at have en toastmaster. Det er toastmasterens ansvar at planlægge rækkefølgen af taler og sørge for at der ikke holdes tale i samme øjeblik som den varme mad skal bæres ind.

Mens nogle brudepar elsker taler og underholdning bryder andre sig ikke om at være i fokus på den måde. Overvej hvad I kan lide. Er I ikke til taler og underholdning med jer selv i fokus, kan I måske lave lege eller andre aktiviteter, der inddrager gæsterne. Det kan også være I kan finde nogle gamle lokale bryllupsskikke, der er sjove at inddrage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.